Weekend Videos
Game 01 S

Photo: Pinterest

Igrali se gejmeri

Video igranje. Gej junaci su u video igrama već više od trideset godina, ali je to iz nekog razloga i dalje novost. Budući da je vidljivost važna svuda, neophodna je i u video, te mobilnim igrama, što znači da moramo da pričamo tome.

Iz poraza u pobedu: Kada žena koja je postala sinonim za muzičku industriju odluči da ponovo snimi svojih prvih šest albuma, jer originali nisu njeno vlasništvo, ona to uradi tako da svaki bude uspešniji od prethodnog. Usput obara rekorde, objavljuje desetominutne verzije pesama, režira kratke filmove i, naravno, ostaje najbolja pop-country pesnikinja.

Napušteno: Japansko ostrvo Hashima, koje zovu i Gunkanjima, što u prevodu znači Ratno ostrvo, nalazi se na petnaest kilometara od centra grada Nagasaki. U pitanju je napušteno naselje u kojem je nekada živelo oko pet hiljada stanovnika. Ostrvo je bilo jedan od centara za iskopavanje uglja od 1887. do 1974. godine, a kada su se rudnici zatvorili građani su svoje domove napustili u rekordnom roku. Bio je to najgušće naseljeni grad u Japanu, a onda su svi otišli. Iza njih su ostale betonske višespratnice, koje danas svedoče o tome da priroda u odsustvu čoveka guta sve, i buja neometana napretkom čovečanstva.

Uzroci i posledice tragedije na snimanju: Posle gotovo tri decenije, došlo je do tragične smrti na snimanju holivudskog filma. Alec Baldwin pucao je iz vatrenog oružja pripremajući se za scenu i usmrtio direktorku fotografije Halynu Hutchins. Sve se to dešava u trenutku dok filmski radnici štajkuju i bore se za bolje uslove rada, kraće radno vreme i bolje plate. Šta se dešavalo na snimanju filma "Rust", ko je kriv za nesreću i kako je do nje došlo, analizira pravnik.

Prvi nastup: Grupu Jackson5 je otkrio Ed Sullivan, budući da su se braća prvi put pojavila upravo u njegovoj emisiji. Bilo je to u decembru daleke 1969. godine.

Kratka istorija kafe: Možda se ukusi razlikuju kada je priprema kafe u pitanju, ali gotovo svi se slažemo s tim da obožavamo kafu, kako god da je konzumiramo. Zašto je to tako, šta je dovelo do globalne ovisnosti o tom napitku i ima li neke koristi od toga?

Oceni 5