Muzika je put do sreće
Phil Collins Twins

Photo: Printscreen/YouTube/New York Post

In the Air Tonight: Mladi otkrivaju Phila Collinsa

„Glazba je ili je nema“, rekla bi Josipa Lisac, a nedavni skok prodaje i popularnosti hita Phila Collinsa „In the Air Tonight“ iz 1981. to i potvrđuje.

Nakon što je Youtube video dvadesetdvogodišnjih blizanaca Tima i Freda Williamsa postao viralan, Collinsova pesma doživela je renesansu, te postala muzičko otkriće današnje omladine. Braća Williams između ostalog snimaju i clipove u kojima po prvi put slušaju određenu numeru, obično onu koju im pratioci predlože. Takav tip videa poslednjih godina izuzetno je popularan, a Tim i Fred dosad su već snimili nekoliko reakcija na stare hitove, no tek je „In te Air Tonight“ privukao šaroliku i najbrojniju publiku. Tako je za njihov kanal saznalo mnogo starijih ljudi kojima je drago što mladi otkrivaju muziku njihove mladosti, dok omladina, kao primarna publika braće Williams, takođe uživa u tim otkrićima. „In the Air Tonight“ je zahvaljujući ovom videu ušla u top 10 najprodavanijih pesama na platformi iTunes.

Naravno, najviše se čekala reakcija braće na Collinsovu bubnjarsku solažu, a to što je takav ritam ubacio pred sam kraj pesme izazvalo je posebno oduševljenje. „Ovo je bezveze muzika, ako vam se ovo sviđa – čestitam – prosečni ste“, piše u jednom od komentara na video, ali ni takav natprosečan troll nije uspeo blizancima i gledaocima da pokvari zabavu. Video do sada broji nešto više od četiri i po miliona pregleda i još jednom dokazuje da prava muzika spaja ljude i uspeva da premosti sve generacijske, nacionalne, rasne i klasne razlike.

Oceni 5