Weekend videos
Novac 01 S

Photo: Kupindo

Inflacija uma: RTS reklame uoči 1993. godine

NOVOGODIŠNJA, MENTALNA INFLACIJA - RTS BEOGRAD 1, BLOK REKLAMA, DECEMBAR 1992: U vreme kad je inflacija već ludovala, ratovi bivali sve krvaviji i strašniji, kad je Miloševićev režim pokazivao sve veću okrutnost – novogodišnji blok reklama na RTS Beograd vrcao je od veselja, zabave, šopinga i pesme. Uživajte u užasu.

USPEŠNI PROVODAŽIJA S PEDESET GODINA ISKUSTVA: Irski matchmaker Willie Daly već pet decenija radi na nečemu što uopšte nije lako – pokušava i uspeva da u brak uvede mnoge koji su već digli ruke od ideje da će ikad naći bračnog partnera. Provodadžisanje je familijarni posao: otac i deda Willie Dalyja takođe su svoj život posvetili ljudima kojima je pomoć bila neophodna da uđu brak.

100 IDEJA DA VAM ŽIVOT BUDE LAKŠI: Ovaj video-vodič namenjen je lenjim osobama koje žele nešto da promene u svom životu, ali im se sve čini teškim i napornim. Ako imate nerava, odvojite 60 minuta za ovaj brevijer saveta i doskočica: moguće je da otkrijete bešto što vam stvarno odgovara!

ZAŠTO NE TREBA DA SE BOJIMO SMRTI: Koliko god ova poruka izgledala blesavo, nauka ima racionalna objašnjenja na ovo pitanje. U slučaju da tražite utehu, izvolite pogledati video pod naslovom Why you shouldn't fear death. Možda i prestnete da se plašite.

PUTOVANJE NA FILOZOFSKI NAČIN: Pisac i filozof Alain de Botton čija je knjiga „The Art of Travel“ bila pravi bestseler, rešio je da neke od ideja iz svog dela podeli sa gledaocima YouTuba. Ukratko, de Botton pokušava da objasni šta se, u stvari, krije iza želje za putovanjem; da li je u pitanja potraga za srećom ili neobjašnjiv impuls da napustimo svoj dom i krenemo u napoznato?

HAPAK (UKRAINIAN TRIBAL DANCE): Konačno je trenutak da upoznamo ukrajinske borbene veštine, ples i ritual pod imenom Hapak. Muziku sa rap-elemetima radio je bend Thornato.  

Oceni 5