Weekend Videos
Vhs 02 S

Photo: npr.org

Internet arhiva: VHS tragovi prošlosti

Video prolaz u prošlost: Video kasete su odavno zaboravljen format, pa bi sve snimljeno odavno nestalo da nema Internet arhive i „VHS sefa“ koji čuva preko 20 hiljada snimaka.

Život u Severnoj Koreji: Gde je, šta radi Severna Koreja u ovom odsudnom trenutku? Dokumentarac medijske kuće Deutsche Welle još jednom pokušava da nam približi tu zatvorenu zemlju.

Zaboravljen na Severnom polu: Sve do skoro se nije govorilo o tome da je prvi čovek na Severnom polu bio Matthew Henson, a ne Robert Peary kojem se ovo dostignuće obično pripisuje. Budući da se sve dogodilo 1909. godine, a da je Hanson bio Afroamerikanac, jasno je zašto je uspeh ekspedicije pripisan belom muškarcu.

Poligraf je za sprdnju: Čak i glupi skečevi sa detektorom laži koje su, naravno, preuzeli i ovdašnji mediji, mogu da budu dobri kad dovedete duhovite ljude. Omiljena američka komičarka Amy Poehler i Rashida Jones ispituju jedna drugu u kolegijalnom i prijateljskom duhu.

Marketing na Tajlandu: Internet su pre nekog vremena okupirale reklame za Chaindrite sprej protiv insekata, pa je sve više onih koji tvrde da bi od ovih minijatura trebalo napraviti Netflix serijal.

Čudesna šuma: Ko nije prošao keltsku fazu, taj kao da nije živeo. Zna to i YouTube koji s vremena na vreme ume da pronikne i u vašu daleku prošlost.

Oceni 5