Nova HBO serija
Sin1

Photo: IMDb

It’s a Sin: Počast žrtvama AIDS pandemije

Britanski Channel 4, koji će takođe prikazivati seriju, nedavno je lansirao prvi trejler za dramu koja odlično prikazuje strah i paranoju s početka AIDS krize. U pet epizoda su prikazane sudbine trojice gej prijatelja koji se sele u London baš u trenutku kada počinje brutalna epidemija.

Russell T Davies, kreator serija Queer as Folk i Banana, kaže da je želeo da se pozabavi onima koji su nestali u očima društva, i priča o tome koliko su mladi glumci koji su dobili uloge bili šokirani načinima na koje su se tretirali oboleli od AIDSa. Davies je pre dve godine izgubio supruga, pa je deo tog bola implementiran i u ono što piše, tako da je ova serija i svojevrsno sećanje na njega.

Uprkos mračnoj atmosferi i teškoj homofobiji koja je bila uobičajena za to vreme, It’s a Sin je i omaž klupskoj sceni koja je došla kao oslobođenje nakon dekriminalizacije homoseksualnosti u Velikoj Britaniji.

Serija bi trebalo da se pojavi u prvoj polovini 2021. godine, a glavne uloge igraju Neil Patrick Harris, Stephen Fry, Omari Douglas, Callum Scott Howells, Tracy Ann Oberman, Shaun Dooley i Lydia West. Seriju vodi frontmen grupe Years & Years – Olly Alexander – koji igra Ritchija, mladog glumca koji se u London seli u nadi da će dobiti neku veliku ulogu.

Oceni 5