Izložba Dafne Lončarević
Zaron_izložba

Photo: Vlada Popović

Iz Mesečevih dubina

Hladnoća i led na beogradskim ulicama nisu sprečili prave zaljubljenike u umetnost da se u petak, 11. januara, probiju do Ben Akiba White Lounge & Art Gallery kako bi pogledali prvu izložbu slika Dafne Lončarević. Izložba nosi zanimljiv naziv Poruke iz Mesečevih dubina, a slike su jednako interesantne. Prepune simbolike, odišu jedinstvenim stilom mlade umetnice koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pojedine slike predstavljaju vizije s inspirišućim simbolima. Kako je jedan posetilac rekao: „Ovo su bajkovite slike koje vraćaju u prohujala ili nose u buduća lepa vremena. Teško mi je da odvojim pogled od nekih.“

Pojedine slike predstavljaju mračne vizije sa, začudo, inspirišućim simbolima, dok su druge sanjalačke pa čak i romantične. Dafne je imala hrabrosti da istražuje sopstvenu dušu, da je ogoli i zatim predstavi. Teško je definisati njen stil ‒ ima elemenata koji podsećaju na Šagala, ali i na Dalija kao i na Matisa i prerafaelite. A istovremeno je jedinstven i prepoznatljiv. „Moji radovi govore o ljubavi, odanosti, samospoznaji i metafizici. Sve slike su naslikane iz duše. Mene dubine nadahnjuju, dok me površnosti odbijaju i drago mi je što ljudi to prepoznaju na mojim slikama“, rekla je mlada umetnica. Zbog velikog interesovanja publike, Dafne je odlučila da napravi i ograničen broj printova izloženih slika koje će prodavati po pristupačnim cenama.

Izložba je otvorena do 25. januara, a radno vreme galerije u Ben Akibi je četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom od osam uveče do ponoći.

Oceni 4.5