Nakon odluke predsednika Srbije o kandidatu za premijera

Izbor Ane Brnabić – ključni test Vučićeve snage i odlučnosti

Anab 01 S
Nakon dva meseca pažljivog odmeravanja odluke o svom nasledniku na mestu prvog ministra Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je saopštio da će mandat za sastav buduće vlade poveriti dosadašnjoj ministarki državne uprave i lokalne samouprave Ani Brnabić. Buduća premijerka Srbije u široj javnosti je prepoznatljiva kao nestranačka ličnost, tehnokrata školovana na Zapadu, uspešna menadžerka i ministarka sa veoma dobrim rezultatima u radu dosadašnje vlade, ali i kao prva javno deklarisana gej osoba na tako visokoj poziciji u državnim institucijama. Kao što se i moglo predvideti, Vučićeva odluka o imenovanju Brnabićeve za mandatara za sastav nove vlade izazvala je oprečne rekacije u zemlji. I dok je bilo za očekivati da njen izbor bude osporavan od strane proruskih i ultranacionalističkih snaga u zemlji, posebno je začuđujuć stav prograđanskog i proevropskog dela opozicije i javnosti koji je, zajedno sa Palmom i Dverima, gotovo horski ustao protiv ove odluke predsednika Srbije, valjda razočaran što se na mestu budućeg premijera neće naći Ivica Dačić ili neko od stranačkih kadrova SNS-a.

Natrag na tekst

Komentari

The Second Best

Nije da imenovanje A.Brnabić za premijera nije nice and cool, ali je ipak tek the second best u poređenju s mogućnošću da je na to mesto imenovana Z.Mihajlović; ovo prvo jeste prst u oko D.M.Palmi i dverjaškom zverinjaku, ali bi ovo drugo bilo prst u oku samom V.V.Putinu tj. prava stvar.
milivoje.R 19.06.2017, 03:03:59

mudar potez aleksandra vucica.

josh jednom je pokazao da mu je srbija na prvom mestu, jerbo postalo je jasno (svima osim budalama) da je vodi u pravcu zapada. mogu misliti kako sada putin i spc pizde.
S&L 19.06.2017, 13:44:56

U stranu muskarcine

"Obradović dodajući kako je Brnabić "celi život radila za inostrane kompanije i nevladine organizacije" te da nema nikakve veze sa srpskom državom, sistemom i identitetom". To jeste, nema nikakve veze sa takvim buzdovanima kao ti i palme, i bukve i ostali jablani. Buducnost postaje svetlija.
dino.G 19.06.2017, 18:50:38

Pizdljiva SPC...

... nije ideološki niti politički monolit, daleko od toga, Svetlana. Njen vrh je sastavljen od oportunista čija su jajca duboko u procepu svakodnevne politike, i oni će se bez greške staviti u službu preovladujuće struje. Ako među njima i ima "elemenata" koji bi pokušali da vode alternativnu politiku, ostatak bratije bi takve disidente složno i promptno eliminisao iz igre i preuzeo njihov tal, što su već u nekoliko navrata pokazali. Potpuna ideološka nepostojanost i politička travestija su stajaće mesto "našeg identiteta"; drug pukovnik je svestan toga i slutim da je to ono što ga najviše brine u slučaju Srbije - njegovi oslonci su mekani, nepouzdani, potkupljivi i sposobni da preplivaju na dgugu obalu a da se ne pokvase! Da nije tako, sigurno je da bi Srbija trpela neuporedivo snažniji pritisak iz Moskve, ali je naša tradicionalna kilavost i levantinski mentalitet ovoga puta "naša komparativna prednost"!
milivoje.R 19.06.2017, 20:20:36

ajemsasa

Prema pisanju danasnje štampe "Brnabićkini" kandidati za ministre su i Branko Ružić, Goran Trivan pa KGB-kandidat Nenad Popović(zbog prozapadnog karaktera vlade, jelte) i kao šlag na tortu ministar vojni će biti crnokošuljaš Aleksandar Julin!!?! Plač majke božije, ali stvarno!
ajemsasa._ 27.06.2017, 12:31:18


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar