Vladika Joanikije: Branićemo svetinje po selima i gradovima

Ja pre svega želim da se zahvalim našem čestitom narodu koji je dao podršku svojoj Crkvi, i to ne samo što dolazi redovno na bogosluženja i kad pristupa ćivotu Svetog Vasilija, nego i što je istrajao do kraja u ovoj zakonitoj i borbi protiv nepravde, dostojanstveno, hrišćanski izražavajući do kraja svoje neslaganje. Možemo reći, neka su usvojili, taj zakon je već propao, već je mrtvo slovo na papiru. Neka su oni živi i zdravi, ali nigde u svetu nema da se zakon o slobodi vere usvaja na ovakav način (…) Mi ćemo se organizovati. U svim krajevima, u svim gradovima, i u svim selima, formiraćemo odbore i bratstva za odbranu svetinja. Ne možemo dopustiti da svetinje koje su naši preci Bogu posećivali da se one skrnave i da padnu u ruke bezbožnika. To neće biti!

27.12.2019.


Natrag na izjavu

Komentari

https://www.youtube.com/watch?v=cN3uZxE_W3E *Velja Ilić da nagna babu*

E, deco draga, seca li se neko pokojnog Batica? lol I ostalih iz te stranke. Dalokovido, buraz. Potpisah im mini referendum. Stoji mi potpis negde u skupstini. I da ne bese toga i Kostunice ovo bio bi crni Bozic. Danas! Vaistinu. Puno pozdrava za sve ljude koji su gledali u buducnost Srbije i o njoj se i brinuli. Vecna slava pokojnom Baticu. Dug zivot i prosperitet svima nama koji smo preziveli, nekim cudom. Zdravlje normalno, fizicko i dusevno. E, a posebno hvala Milanovicu, novom Hrvatskom predsedniku, koji se setio i naseg pravoslavnog jada. Vaistinu, Zoki!
gabrijela.j 06.01.2020, 16:16:09

*

hrvatskog predsedika, pardon. E, sto volim kad ugledam gramaticku gresku tek kad mi ode komentar. Mod, feel free da etitujes ponekad. :)
gabrijela.j 06.01.2020, 16:24:37


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar