Filip Rodić: Što češće na pričešće

Iako smo već navikli da oni koji s crkvom nikakve veze nemaju, po njoj pljuju i omalovažavaju je u svakoj prilici, sadašnja “histerija” dostiže nov nivo koji bi mogao na kraju dovesti do povratka hrišćana u katakombe. Problem je što i u ovo vreme pandemije “idioti” koji veruju u Boga nastavljaju da “ližu ikone” i “ližu jednu istu kašičicu”. Oni koji pričešće u životu nisu ni videli, a kamoli primili, smatraju ga najvećom opasnošću po sebe, poput “skoka sa desetog sprata”. (…) Tu dolazimo do još jednog sloma liberalnih ideja i vrednosti. Pričešće bi trebalo zabraniti zbog kolektivnog dobra, odnosno “opšteg interesa”. Otkada se to oni koji se zalažu za individualne slobode do apsurda drže do nekog kolektivnog dobra? Otkada su to njima presveta “manjinska prava” manje važna od “interesa većine”? Pričešće je istinska svetinja nad svetinjama, za razliku od njihove svete teladi koja se ruše jedno za drugim. Za tu svetinju se ginulo od Svetog Georgija, do Svetog Jevgenija Rodionova koji je odbio da se odrekne krsta, po cenu da mu Čečeni odseku glavu. Kako bi ovi neznabošci prošli na takvom ispitu, pitam se.

29.03.2020.


Natrag na izjavu

Komentari

A gej zajednica

se seca AIDSa, i diskriminacije koju ste tim povodom poveli i sproveli. Uostalom , koristite jednokratne kasikice, bar, i drzite odstojaanje, kad vec nema nikog da vam zabrani da nas i vas poubijate. Ono, vi ni kondome niste dozvoljavali, sveti rat, sta ima veze, sto vise mrtvih gejeva to bolje. Sta su vam skrivili starih i nemocni, to bolje da ne pitam. Kolaps ekonomije, ma sta je to naspram vecnosti? Ali gde? E, puste zelje.;)
gabrijela.j 30.03.2020, 00:09:03

I

ni slucajno da se ne vakcinisete, ako i kad vakcina stigne. Uostalom sa vama je dzabe i polemistati. Trazite glupave izgovore da obnovite stado. Tj, nacin da vam i poslednje ovce ne uteknu. Vas ce ovo dosta da pogodi. Trijumf vakcine, lekova i solidarnosti, naspram nevidljivog Boga. Nista manu neko rukom i ode covid. Jok nece da ode da mase Papa licno uz Patrijarha, nekog ili sve. Cudo se niste dosetili da se pomolite da neko sto pre nadje lek. A Bog gleda i ne veruje, pa zar ste i ljubi bliznjeg svoga naopako shvatili. Jeste li vi uopste Hriscani?
gabrijela.j 30.03.2020, 00:22:18


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar