Stanje stvari: Bitka za pričešće i liturgijska ofanziva

Vlada ne naređuje, već PREPORUČUJE SPC da „verske obrede u verskim objektima i na otvorenom prostoru vrše bez prisustva vernika“. Donošenje jednog akta u formi zaključka koji sadrži preporuku jasno pokazuje da je Vlada svesna da je sloboda veroispovesti apsolutno pravo koje se prema čl. 202. Ustava RS ne može ograničiti tokom vanrednog stanja, kako je to naglašeno i u Molbi Patrijarhu srpskom koju je podnelo nekoliko desetina uglednih srpskih intelektualaca, a potpisalo 5 000 Srba. U vreme kada smo suočeni sa ozbiljnim iskušenjem za telesno zdravlje, lek Svetih Liturgija i Svetog Pričešća ne uskraćuje nam, braćo i sestre, Vlada Republike Srbije, već pojedini episkopi i sveštenici (NE svi episkopi i NE svi sveštenici), lažno tvrdeći da je država zabranila da se bogosluženja održavaju uz prisustvo vernika. Njihova savest zna zašto su PREPORUKU Vlade shvatili kao NAREDBU.

07.04.2020.


Natrag na izjavu

Komentari

verovatno

se nije imalo i za Irinejev dzep i za respiratore i pomoc stanovnistvu.. Bravo! Vise vajde od Pape i Islama uopsteno, cak i radikalnog. Donirase li neku masku, makar? Vlada se bruka. Daj i neku zurku, ne pale se svi na njegovu svetost. Srecom mu stado ima zabranu izlaska. :) Kakva zmija nasledi Pavla, da ne verujes!
gabrijela.j 07.04.2020, 01:08:19

Cenite,...

... Gabi, da je Paja Patak bio bitno kvalitetnija persona?
milivoje.R 07.04.2020, 05:52:21

What would

Pavle do?
dino.G 07.04.2020, 09:41:48

Milivoje

Visa sila. 10 bozijih zapovesti bi trebalo da bude dovoljo. Teoloske rasprave bi mogle da unesu dodatni teror, nepotrebno.
gabrijela.j 07.04.2020, 13:59:24

Indeed, Gabi,...

... tih 10 kratkih uputa su odličan recept za zdrav život, ali teško da su dovoljni da urede sve odnose i situacije među ljudima. (Na stranu to što religija nije zakonik, nego sistem verovanja koji za cilj ima da Svetu i životu u njemu da smisao i svrhu.) Složiću se s Vama da je Paja bio manje naporan za gledanje od svojih kolega episkopa srbokomunističke četničke crkve, ali imajte u vidu to da su i greh i vrlina proporcionalni iskušenju - pokojni Pavle je slovio za srpskog patrijarha u danima kada su "njegova duhovna deca" klala po kućama, Gabi, a da nije našao za shodno da o tome progovori jednu hristoliku reč. Nije njegova svetost imala primedbe ni na to što ga uličar iz UDB i arhijajara javno prozva za komandanta sebi i svojim đilkošima. Meni je to, da prostite, malo veći problem od neumerenosti u jelu i piću, i sklonosti ka skupim automobilima, reskošnim gajbama i raspojasanim striperima...
milivoje.R 07.04.2020, 16:32:43

https://www.youtube.com/watch?v=6PoZ91fLRXc

WALKING DEAD - Shane Walsh - KILL COUNT & DEATH Cek samo dok se do'vate starih dobrih neprijatelja.
gabrijela.j 07.04.2020, 18:28:55


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar