Boris Zemcov: Ratnik na prinudnom odmoru

Ruske patriote prate događaje u Crnoj Gori s pažnjom kojom su pratile novosti s jugoslovenskog fronta, događaje u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Uzbuđenje nije ništa manje od onog s kojim smo pratili dešavanja na Kosovu krajem 1990-ih godina i bombardovanje Beograda i drugih srpskih gradova. Odlično shvatamo da se sada u Crnoj Gori rešava ne samo sudbonosno pitanje srpske istorije nego i sudbina pravoslavlja, sudbina slovenskog sveta. Da bi se to shvatilo, nije neophodno čitati knjige, pitati stručnjake za mišljenje, niti izučavati materijal s interneta. Jednostavno, istoriju treba osećati, osećati naše zajedničke korene, našu zajedničku prošlost. Nacionalni instinkt danas je važniji od znanja. Branićemo se! U ovom trenutku „moj rov“, moj „položaj“ je – redakcija pravoslavno-patriotskog žurnala „Ruski vestnik“. U svakom broju objavljujemo pravdoljubive materijale o bezobrazluku koji se čini u Crnoj Gori, štampamo materijale naših srpskih autora. Shvatamo da je to malo. Tražimo nove pristupe, nove načine da pomognemo braći. Od vremena kada sam kao dobrovoljac ratovao u Republici Srpskoj prošlo je skoro 30 godina, međutim, to ne znači da i sada nisam spreman da se nađem u Crnoj Gori kako bih pomogao našoj pravoslavnoj braći. Ista takva osećanja dele i moji ratni drugovi s kojima sam u proleće 1993. štitio grad Višegrad od muslimanskih glavoseča.

06.07.2020.


Natrag na izjavu

Komentari

bas ne znam kako da ocenim ovaj clanak

Milo i Crna Gora apliciraju za pravoslavlje, tj. vec jesu, a tu je Ruska pravoslavna crkva najveca od svih, pa i ovakvi Zemecovi idu u paketu. Full usluga. Tja, nove crkve, ne znam, nemam misljenje, a i nemam nista protiv dok god nema nasilja. A takvo sto se jos nije desilo u celokupnoj istoriji. Jedan od velikih projekata u Crnoj Gori je i Crnogorska pravoslavna crkva. Neka zovu Ajnstajna! Ili Merilin Mensona! Ustalom, sta prica ova budala? Neka se javi u Srbiju za odobrenje, a nece ga dobiti, jer rat nikome ne bi koristio. Crnogorci su malo previse zapeli, imho, a ni Rim nije izgradjen za dan. Bumo videli nastavke, bojim se. Litije, rusenja, hapsenja, bez narocitog epiloga; pa ko voli, neka i izvoli - da gleda na tv-u.
gabrijela.j 06.07.2020, 22:06:22

Sklon sam da mislim da ste u krivu, Gabi...

Cenim da je crnogorska država previše oklevala i da sada gutaju žabu koja je u međuvremenu narasla. Da je pre 15 godina promptno reagovala kad su diverzanti JNA instalirali desantnu "crkvu" na Rumiji, ukolnila sranje i pravosnažno osudila "neimare", ništa se od ovoga danas ne bi dešavalo!
milivoje.R 07.07.2020, 06:20:27

E,gabrijela,

ovako pise onaj tko sa strane kibicuje,a u sustini,niti zna mnogo o temi,niti ga je briga. Crna Gora je samostalna i nezavisna drzava,koja hoce vratiti svoju autohtonu,crnogorsku crkvu.Koja je pravoslavna,ali nije bazirana na Svetosavlju ,kojem su temelje dali zlocinci poput Velimirovica i Ljotica. Nije pravoslavlje problem,vec Svetosavlje koje Crnoj Gori zeli nametnuti Srbija.I ne samo to:SPC nije kao crkva registrirana u CG,pa su tokovi novca, neplacanje poreza i divlje upraznjavanje vjere bez kontrole i odgovornosti,problem koji bi to bio za svaku zemlju,a ne malu Crnu Goru. Ali,djetici nisu drugo oko u glavi,ne ljube Svetosavlje,a uz to su i clanica NATO.
agnesa.H 07.07.2020, 08:35:12

A, Vi, Aggy,...

... niste kadri ni da pošteno budete u krivu...
milivoje.R 07.07.2020, 15:42:51

milivoje.R 07.07.2020, 15:42:51

Naravno da nisam@milivoje.Kako cu biti ukrivo,kada imam pravo !
agnesa.H 07.07.2020, 16:37:12


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar