Miša Đurković: Žene ima ko da brani

Zakon o rodnoj ravnopravnosti ugrožava žene, i ‘prozapadni’ mediji ignorišu činjenicu da je koordinatorka Кoalicije koja piše i govori protiv ovih predloga zakona jedna žena – Marija Stajić. Ona je lepo pokazala da ovo ludilo koje omogućava da možete da pišete da ste jedno danas, a drugo sutra, da ono ugrožava žene konkretno kada su u pitanju sportska takmičenja. Oko 40 zemalja je omogućilo tzv. transrodnim osobama, odnosno biološkim muškarcima da učestvuju u sportskim nadmetanjima sa ženama. Imate situaciju da npr. Ivana Španović koja celog života radi vrlo krvavo se nadmeće sa nekim prosečnim sportistom koji nije mogao da uspe u muškoj konkurenciji i odjednom proceni da se oseća kao žena. Onda više ni jedna žena neće moći da osvoji medalju ni novac. Nedavno je bila takva situacija, mislim baš na 200 metara. Osobi koja je prosto oduvala učesnice druga takmičarka nije htela ni da čestita.

14.05.2021.


Natrag na izjavu

Komentari

To sto...

... je protiv ovog zakona jedna zena nije nikakav argument, pripadnost odredjenom polu nije garant razumevanja jednog problema.
nenad.Ba 16.05.2021, 11:15:52

Glupost!

"Oko 40 zemalja je omogućilo tzv. transrodnim osobama, odnosno biološkim muškarcima da učestvuju u sportskim nadmetanjima sa ženama." ( Iz teksta) Da su transrodne osobe samo muškarci,evo,cujem prvi put. Bas kao što i suprostavljanje Zakonu od strane jedne zene,ne znaci ama bas ništa. I da: meni se cini da je autor ove brljotine pomijesao transrodne osobe sa intraseksualnim osobama. Opako neznanje.
16.05.2021, 16:40:26

Zakon o rodnoj ravnopravnosti ugrožava žene,

ne bi bio prvi put, mnogo je tih zakona bilo, malo ih je valjalo. Btw, kad će Bajden da dobije Nobela za sve što je, kao muškarac, uradio za prava žena i manjina. U USA su na zavidnom nivou, a njegovim dolaskom na vlast se ta situacija opet popravila u korist žena i manjina. Čovek je čudo u današnjem svetu, u svim svetovima. Tačno, nebitno je da li zakone o ravnopravnosti donose muškarci ili žene, bitno je da rade. A i to je ravnopravnost, per se. Saglasna sa nenadom.ba. i verenom.
gabrijela.j 16.05.2021, 21:28:24


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar