Nikola Malović: Srbija je s Rusijom povezana morem, preko Crne Gore

S izlaskom na more, država može da vodi samostalniju spoljnu politiku, i može da bude usmjerena ka geografski veoma udaljenim zemljama. Otuda može doći pomoć, kao što je bivalo, i mi možemo priskočiti u pomoć, kao što je bivalo. Nakon iskustva s falsifikovanim crnogorskim referendumom iz 2006. godine (v. Bijela knjiga, Podgorica, 2006), u godini (2015) kada generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg biva u Beogradu dočekivan lebom i solju (!) – teško je reći da li bi Srbija, i da je opstala sa Crnom Gorom, imala nade u tome što je s Rusijom povezana morem. (…) Imati pogled na more je pitanje nacionalnog ponosa.

09.10.2018.


Natrag na izjavu

Komentari

"Imati pogled na more je pitanje nacionalnog ponosa"

Mi (koji god...) itekako imamo "nacionalni ponos" stoga što imamo, nepobitno, i pogled na more (ko b` rek`o!). Ako bi gosn Malović (je l` on neki rodijak gospoDŽi "Justiciji") malo pažljivije pratio šta se na našem webu zbiva, zalazeći pomalo i u tzv. dark web, pronašao bi onde pećinu u kojoj se skriva opskurni predsjednik (čini mi se) "Vlade Rapublike Srpske Krajine u progonstvu" (drži ujedno i sve ministarske sinekure), koji besomučno štanca priopćenja puna geopolitičkih (da ne kažem - geopoetičkih, tj "epičkih") radosti na polzu Srbalja. Tako on veli, dapače, veoma dobro je poznato (a kome nije?), da su i Hrvaćani koji imaju more (veća površina morska, „jači“ zagrljaj) Srbi, no mož`biti da je malo manje poznato odnosno totalno nepoznato ("Ajde?!") da su i Šveđani takođe Srbi (Svedi – Sredi - Svradi - Srbadi - tj. Srbi). Prema tome dabome, Rusija je mnogo bliža nego što to i najćaknutiji malovićevski Etrurski to jest Srbski (Etrurci - Trusci - Rusci - Rašani, tj. đuturativni nomen za Rusosrbljare) mozak može sebi da pretpostavi. A Švedsko (Nordserbhav) more odma` je tu iza ćoška blizu Putnjičavoga arhipelaga, da ne rečem gulaga. Dakle, Servija je otočko ostrvo. Praktički. Zapravo, ako vam je "pogled na more" pomalo razrook bolje će se videti ono što želim da kažem. E tako. Za detalje pogledati kod našeg nečuvenog trućologa Deretića. (E, aj` nemo` da čitate Pečat jery imaćete košmarne snove, ja da vi rečem. Prob`o ja. Al` ako već morate, onda gtualj-dva žestine pre, a tako i posle, kontaminacije svesti).
Kentucky Schreit Ficken 10.10.2018, 00:27:09

"Pečat"

je tipičan šturmovski list, nacionalsocijalstički i ljotićevski. Da je austrijski ludi akvarelista bio u pravu, govori i konverzija osnivača toga tjednika (i, što je još užasnije, glodura "najtiražnijeg dnevog lista u Srbiji" /ovo zavređuje poseban "osvrt", zašto je on tamo postavljen/ //i od koga - nemamo pojma, kada bi se pravili blesavi/) od komuniste do nacionaliste, bolje rečeno naciste i fašiste. Jedino on, podlac, kobajagi, ne primećuje da je to što to zapravo jeste. Čest gost mu je opskurni dr ("dr" ćega, ba?) Zoran Milošević (http://www.pecat.co.rs/author/zoran-miloevi/), antisemita koji svoj pun potencijal nije potupno "razvio" u tom nedeljnom smećarniku (valjda zbog "ugleda" istog), nego na nekim sasvim porodičnim i pismejkersko-blagočestivim mestima: http://borbazaveru.info/content/view/11021/33/ III http://xn--80aaaahbp6awwhfaeihkk0i.xn--c1avg.xn--90a3ac/index.php/apokalipsa/1816-zoran-milosevic-o-proizvodnji-filmova-u-holivudu
Kentucky Schreit Ficken 10.10.2018, 05:00:57


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar