Filip Rodić: Ljubavni jadi velikog Srbina

Ne čudi što kosovski Albanci, uvereni da se i ova nagrada, poput priznanja njihove nezavisnosti, može povući, raspisuju kojekakve peticije. Ne čudi ni što su protiv toga Šefik Džaferović, „Majke Srebrenice“ ili hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova. Čudno je i poražavajuće što i neki unutar srpskog društva imaju istu alergiju kao i svi prethodno navedeni. Tako su se pisac Ivan Ivanji i izdavač Gojko Božović složili da je Handkeova ljubav prema Srbiji, Srbima i srpstvu samo plod njegove potrebe da „neprestano provocira javnost“, te da bi da je Srbin, kako je Ivanji rekao, „stoprocentno bio za Albance“. Kakav je to „prelom mozga“ kada je neko prosto nesposoban da shvati da bi bilo ko razuman mogao da iz nekog principa i smislenog stava bude uz Srbe? Ne mogavši, za razliku od Ruždija, da mu oduzmu nesporni intelekt, a istovremeno niti da pojme da iko zdrav može voleti i razumeti ovaj narod, oni to pripisuju njegovoj ekscentričnosti, ludilu, nekontrolisanoj potrebi za provokacijom. Jer ko bi normalan mogao da voli „rupčagu“ poput Velike Hoče i krezube i zatucane žitelje te kosovske enklave? Ko normalan može da misli da Velika Hoča može biti „mesto sa Božjim blagoslovom, ali puno nesrećnih ljudi“ i da „voli da razgovara i pije vino sa tim ljudima“, kao što je Handke rekao.

23.10.2019.


Natrag na izjavu

Komentari

Како

је само Филип надарен да дрви. Ђабе фарбаш, још увек се види да је говно.
dino.G 24.10.2019, 07:09:47

Eh, da, i ovaj je "Nobelovac". Samo iz Norveske. Ima ih jos, no, ko da lista Blic u ova doba noci. Skorije je bio neki masakr u dzamiji, a pocinioci su imali istetovirana imena i simbole kojima se i Handke hvali. Bice ih jos, ne sumnjam.

Андерс Беринг Брејвик (норв. Anders Behring Breivik; 13. фебруар 1979)[1] норвешки је екстремни десничар,[2][3] извршилац терористичких напада у Норвешкој 22. јула 2011. године,[4] желећи да растури омладински скуп Радничке партије.[5][6] Брејвик заступа десничарску милитантну идеологију, коју је овековечио у својој књизи „2083: Европска декларација независности“.[7][8][9] У књизи, својеврсном манифесту, Брејвик изности своје погледе на свет, који се карактеришу национализмом и исламофобијом.[10][11] Брејвик тврди да је потребно уништење ислама, наводног пројекта Еурабије и културног марксизма, да би се очувала хришћанска Европа.[12] Нешто пре закључења саслушања 17. априла 2012, тужиоци су питали оптуженог Брејвика шта је узроковало његову радикализацију. Изјавио је да су НАТО бомбардовање Србије током 1999. и напади терориста на Њујорк 2001. били „важни фактори“.
gabrijela.j 24.10.2019, 21:39:22


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar