Matija Bećković: Nisam hteo da mobingujem Handkea razgovorom

Oko Nobelove nagrade mi se najviše sviđa što nikad niko nije predvideo koga će žiri nagraditi. Tako naši intelektualci formiraju živi zid i svojim telima žele da to spreče. To je krah svih vrednosti. Jednom rečju, da su nas pitali, on nikad ne bi bio nagrađen. Čudim se da svih njih 26 nije izašlo na ulice da protestuje i ne mogu da verujem da bez njih neko donosi tako važne odluke. (…) Sa kim se ne može razgovarati očima, tu nema razgovora. Čim vidiš Handkea, jasno ti je da je toliko istančan i sofisticiran da bi svaki razgovor bio mobing. A ako neko želi s njim da razgovara, on se lako snalazi. Što je češće dolazio, činilo mi se da nas je sve više žalio.

29.10.2019.


Natrag na izjavu

Komentari

Matija

Hitler is naseg sokaka. Njegov majn kampf jos uvek nedovrsen. Samo da znas, sve dok ne povuces one veze sa spc tvoj haver, handrke nece dobiti orden svetog save, a bez tog zlikovac nije potpuno nagradjen.
dino.G 30.10.2019, 10:31:31

Ispravite me ako grešim, ali...

... Nobelova nagrada za književnost je otkako znam dodeljivana "po ključu", na karuselu kao da je žiri pod upravom OUN - jedne godine "naš", a onda sledeće "njihov"... Tako je i jedan elebak kalibra Saramaga dobio nagradu jer beše "dobar drug i komunista, a sa zapada"! Dobila je Herta Miler, pa će sada da je dobije P. Handke, edabi se održala kosmička ravnoteža...
milivoje.R 18.11.2019, 17:24:59


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar