XXZ Izjave dana

Zdravko Krivokapić: Neka padne Darvin, da malo osveži

I ako vi pogledate šta je razlog i suština, to je ovo, što svjedoče mnogi naučnici, da je darvinizam objavio smrt Bogu. I ako je to pozadina sve te priče, a vidjećete da ima mnogo tog što navodi na tu činjenicu, onda darvinizam aspolutno ne može biti opravdan! Pogotovo ne može biti opravdan sa stanovišta današnjih pogleda na svijet i kad nemate ni jednog jedinog dokaza da je jednostavno čovjek nastao, kao što tvrdi teorija darvinizma, od majmuna. Moja baba, koja je bila nepismena, kad joj je neko jedne prilike to rek’o, kaže: ‘Mi nijesmo, ko jeste – neka vidi’. Znači, to su reakcije čovjeka koji automatski reaguje na ono što mu je nelogično i neprirodno.

29.09.2020.

Marko Bato Carević: Dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija

Ne vidim nijedan razlog, to je, po mom skromnom mišljenju urađena jedna dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija Opštine. Poslije svega što se dešavalo u Budvi, ja kao vjernik, kao neko ko nosi tu listu i u ime svih tih građana smatrali smo da je to potpuno primjereno. Vidjeli ste koliki je bio broj građana, nisu bili samo popovi i ja da prkosimo bilo kome.

28.09.2020.

Dritan Abazović: Risto je moj Bog

Crkva nije pomogla mojoj koaliciji, ali jeste Bog. Došao sam u Ostrog i bio deo sastanka na kome su bili mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije. Uopšte ne vidim problem održavanja sastanka na tom mestu. Pa i mitropolit i episkop su ljudi, građani Crne Gore. Kako mogu redovno da komuniciram sa reisom tako mogu i sa mitropolitom. Ja nemam komplekse.

25.09.2020.

Amfilohije Radović: Najviše mrzim bogomržnju i bratomržnju

Nadam se da će nova vlast biti organizovana tako da će biti jedinstvena i pomoći da se iscjeli narod i zemlja od opakijeg virusa od korone – bratoubistva i bogoubistva, koji je trovao i do danas truje Crnu Goru. (…) Svetinje su bile ugrožene od nasljednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast od 1941-1945. godine.

24.09.2020.

Vladimir Žirinovski: Malo mi za sriću triba

Za mene će biti poklon kada bude objavljeno da je američka država nestala. Postojaće Meksikanci i Кanađani, ali će SAD nestati!

23.09.2020.

Dragoslav Pakić: Kako mali Perica zamišlja plajvaz

Кada je učiteljica zapitala malu Milicu kako to da joj je mama ostala u drugom stanju kad svi znaju da je tata u vojsci, ona je odgovorila da su se mama i tata redovno dopisivali. Na to je Perica iz zadnje klupe dobacio: E, alal mu plajvaz! Izgleda da je i naš potpisnik iz Bele kuće imao plajvaz koji je čak iz daleke zemlje Amerike uspeo da umoči u mastionicu punu srpske istorije, tradicije, vere i kulture. Sve to je, kao varjačom, ovim plajvazom pomešano, zbrkano i izneto na videlo dana kao velika pobeda dostojna najprestižnije nagrade za mir koju Šveđani dodeljuju u Norveškoj. Uz pomoć Norveškog komiteta, kako bi bruka bila manja. U svakom slučaju to nije običan plajvaz. To je plajvazčina koji se u Beloj kući najčešće dodeljuje iz ruku najviđenijeg Afroamerikanca. To je plajvaz za pamćenje i zove se Crni plajvaz Bele kuće.

22.09.2020.

Miroslav Zdravković: Crveno je boja supruge

U šetnji centrom Beograda prijateljica me je pitala da li sam primetio koliko je devojaka u kratkim pantalonama? Pa, nakon korona zatvaranja u proleće logično je da dođe do veće obnaženosti u odnosu na uobičajenu. A još i bez skidanja na plaži kraj mora? Imam tinejdžere u kući i patim kao da sam u njihovoj koži. Zamislite za 10 godina kada ih budu pitali za srednju školu, kako ste je završili? Pa, sedeli smo kući zbog korone. I eto, uzmem da proverim podatke o trgovini odećom da vidim da li je otvaranje nakon prolećnog zatvaranja uticalo na nagli skok kupovina haljinica, suknjica i kratkih pantalona. (...) Mada je očigledno da dominira ženska, crvena, krvava boja, ipak je među 10 proizvoda sa najvećim relativnim porastom uvoza u junu bilo čak četiri muških i samo jedan ženski, dok se preostalih pet ne može čvrsto zalepiti ni jednom rodu. To znači da su nam žene ipak prvo majke i supruge, pre ličnih zadovoljstava i potreba. (...) Кao što nisam šonjo u ovoj Džonijevoj pesmi, ni naše žene nisu krvave Meri. Samo sam uživao u zvučnom slaganju korone i krvave.

21.09.2020.

Branimir Nestorović: Doktor za mentalni rokenrol

Jednostavno, ne volim te doktrinarne stavove. Mi sad slušamo šta je rekla Svetska zdravstvena organizacija i onda se ponašamo kao zombiji. Oni su svašta rekli za ovih šest meseci i dosta toga se pokazalo kao netačno. Evo, sad kažu biće veća smrtnost u oktobru. Pa, kako? Virus je tu godinu dana, kako može sad da bude veća smrtnost.

18.09.2020.

Dnevni list Danas: Trideset posto može, sto posto ne može

Može li Boris Tadić da ujedini srpsku opoziciju?

17.09.2020.

Miloš Biković: Nisam obavešten

Nacionalizam se stalno kod nas pominje u nekom negativnom kontekstu, a ja ne mislim da je nacionalizam negativan. Negativan je šovinizam, fašizam, nacizam. Ali ja nacionalizam doživljavam kao ljubav prema duhu svog naroda, dok patriotizam definišem kao ljubav prema svojoj otadžbini. U tom smislu nemam ništa protiv kada me nazivaju nacionalistom.

16.09.2020.