Predsednički izbori 2017: O kandidatima i njihovim politikama

Jedanaest žigosanih

Kampanj 02 S
Kampanja za predsedničke izbore u Srbiji ušla je u svoju klimakteričnu fazu. Baš kao što se na osnovu dosadašnjeg iskustva i moglo očekivati, javna arena je pretvorena u svojevrsni ring gde se u međusobnim razračunavanjima političkih konkurenata ne biraju sredstva, počev od izmišljenih i stvarnih afera, preko međusobnih uvreda i etiketiranja, pa sve do otvorenih napada na članove porodica pojedinih kandidata i pretnji da će se izborna utakmica razrešiti tek po završetku glasanja i to obračunom na ulici. Uprkos bogatom arsenalu nedozvoljenih i prljavih propagandnih sredstava koja se koriste, u idejnom i političkom smislu izborna ponuda kao da je sastavljana po instrukcijama kuvara Srpske pravoslavne crkve – na meniju su se našli izuzetno „posni“ kandidati koji bi se, s obzirom na bogatstvo svojih politika, mogli izjednačiti sa hlebom i vodom. Ako, pak, postoji još neko ko se dvoumi da li će i za koga glasati na predsedničkim izborima u Srbiji, predstavljamo vam zvaničnu listu kandidata za mesto prvog čoveka Srbije

Natrag na tekst

Komentari

U Srbiji nsto novo!

Pomalo je smijesno uopste raspravljati o lijevom i desnom politickom spektru u Srbiji. Ovaj komedijas Preletacevic se moguce moze svrstati na neki centar, ali ko zna sta bi pricao da udje u drugi krug. Vjerovatno bi mu porasle ambicije, a samim tim i osjecaj za desnu mjeru. U Srbiji je ljevica svedena na misaoni pojam, jer alternativa je normalnost, a nisam siguran da toga ima u mjeri u kojoj bi znacajnije uticala na zbivanja. E sad, da ne bi ispalo da je Srbija izdvojeno ostrvo u okeanu besmisla, nista bolje ne stoje ni Hrvatska, ni Bosna, a ni ostale banane, isprdci one velike Jugoslavije.
zaboravio.i 29.03.2017, 23:36:52

Bledo

Maticu, ja se nadao da ces biti malo bezobzirniji prema kandidatima, mnogo fino ti njih tretiras. A, opet, mozda si i u pravu, sta novo moze da se kaze za vise puta reciklirane politicare, izuzev par novih… a i oni su ti "smuti pa…"
nenad.Ba 30.03.2017, 16:36:49

ventrikuliran i zamišljan

... susret precjednika drunfa i precjednika preletačevića - i baš mi je zabavno!
hippo.P 30.03.2017, 18:07:08

u e novinama ništa novo

veličanje Vučića i pljuvanje po svima ostalima. Vidim dase u tom pogledu ništa nije promenilo. Žao mi je ali na medijskom nebu Srbije takvih ima malo previše. Još jednom sam se uverio da više nismo na istim talasnim dužinama. Pošto sam u ogromnoj manjini što se tiče pogleda na AV i njegovo delo, biće da sa mnom nešto nije u redu. Zato se povlačim. Možete me slobodno obrisati iz regisrovanih. Vaš Andin
dinko.a 30.03.2017, 22:21:05

Zaje...

nisam primjetila to veličanje AV, nego samo potpuno beznadežnost cijelih izbora. Zapravo ovaj preletačević se čini jedinim pravim izborom. Jer kad je sve apsurd, onda ga treba dovesti do kraja, a Preletačević je istinski vrhunac apsurda. Nisam primjetila da postoji propitivianje odluke AV da se odrekne najmoćnije pozicije u državi u korist protokolarne pozicije. To njužim gadan zaje... Bilo bi lijepo da jedan članak to proanalizira.
vipera.V 31.03.2017, 10:53:44


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar