Weekend Videos
Babi1

Photo: Barcroft media

Joga po volji boga

Joga za sutra: Evo nekoliko joga preporuka, budući da ove vežbe znače, te pomažu u kompleksnim životnim situacijama.

Kutak za smešni trenutak: U svetlu nedavno održanog izbora Miss Universe, snimak sa istog takmičenja iz 2018. godine postao je viralan. Na njemu misice uzbuđeno izgovaraju ime zemlje koju predstavljaju, a miss Francuske bila je posebno interesantna. SNL se dosetio da napravi prigodni skeč, a čast da bude miss Francuske tom prilikom imala je Aubrey Plaza.

Sami sa sobom, s razlogom: Da bi se moglo s drugima, mora da se radi na sebi. Što smo srećniji kad smo sami, to će nam bolje biti i kad nismo.

Da li je nekad bilo bolje: Nostalgija je moćna, ali varljiva. To obično shvatimo onda kada počne opšta idealizacija ne tako davno prošlog vremena, poput devedesetih i ranih dvehiljaditih. Ništa nije kao što je bilo, a ni tad nije bilo kao što mislimo da je bilo. Što je prošlost dalja to nam je i bolja. Sasvim legitimno, možda i utešno.

Pitanja i odgovori: Glumci su tu da dobro glume, ali i da budu popularni. Kad se gledalac zaljubi u neki film ili seriju, u paketu ide i sve ostalo.

Slatko i pitomo: Nauka ima objašnjenje (skoro) za sve, pa i za neobičan fenomen koji još nije imenovan. Radi se o želji da nešto što nam je toliko slatko i milo stegnemo, ugnjavimo, skrcamo... Naravno, ne istinski, ali osećaj je svima dobro poznat. Odnosno, ne baš svima, već polovini svetske populacije, što je i dalje mnogo. Zašto slatkoća izaziva agresiju i kakva je to vrsta agresije, objašnjava ekipa koja stoji iza platforme TED.

Pre i posle Rusije: Oni koji su rođeni nakon što je Vladimir Putin došao na vlast, danas se bore za bolju zemlju, za slobodnu budućnost.

Oceni 5