Weekend Videos
Willi 09 S

Photo: William Eggleston

Još jedan paradoks života

Uljez, uljez: Takozvani sindrom uljeza (imposter syndrome) učestaliji je nego što mislimo i javlja se gotovo kod svakog u nekom periodu života. Više je svojstven onima koji zaista nešto znaju i postižu, dok oni kod kojih to nije slučaj s njim i ne muče muku. Još jedan paradoks života koji se i danas pokazuje u punom sjaju, no ako pokušamo bolje da ga razumemo, možda uspemo i da mu doskočimo.

Makavejev: Eksperimentalni film snimljen u produkciji Kino Kluba Beograd i jedan od prvih filmova Dušana Makavejeva. Rađen je po uzoru na  film Slavka Vorkapića Život i smrt Holivudskog statiste 9413. Glavnu ulogu tumači Jovan Ćirilov.

Muzička evolucija: Od starog veka do naših dana (u stvari, do 19. stoleća) stižemo za samo 20-ak minuta. Neprocenjivo!

Monstrumi uz koje smo odrastali: Simpatični depresivci iz porodice Adams delili su svoje avanture u epizodama koje su se emitovale od 1964. do 1966. godine. Uz njih su odrastale i mnoge kasnije generacije. Dok čekamo Netflix rimejk, da se prisetimo jedne od najboljih epizoda.

Večiti hit: Čuvena pesma Mr. Brightside Killersa ima više od 15 godina, a i dalje obara rekorde i drži se na top listama uprkos svemu. Praćena odličnim visokobudžetnim spotom, ne gubi na svežini i energiji dok se prisećamo svih onih dana kad se na kanalu VH1 pojavljivala na svakih pola sata.

Baraka: Planeta trpi više nego ikada pre, pa je zgodno da se podsetimo filma Baraka i prateće numere koju su napravili Dead Can Dance.

Oceni 5