Ponovo pročitati: Lukovićev doživljaj

Jutro u banci

Manimani 01 B
Da bi iz Bosne, od tamošnjeg PIO Fonda, primio refundaciju za troškove sahrane svoje majke, Petar Luković je morao da otvori devizni račun. Budući da je majka porodičnu penziju primala preko Findomestic banke, Luković je – vođen potpuno pogrešnom logikom – krenuo upravo u tu banku da obavi jednostavan zadatak.

Natrag na tekst

Komentari

Hitno..

..u školsku lektiru!
toto.i 25.05.2018, 19:54:48

druge price

Svedocanstvo jednog vremena -prilicno tacno po mom misljenju. Posledice i danas zivimo. Neko vise, neko manje. Posle svega ne treba ti nikakav racun. Bila je na e-novinama kratka fotoreportaza o coveku koji je meditirao i prosio u parku preko puta tadasnje redakcije, pored sebe je drzao natpis: "skupljam novac za odlazak u inostranstvo, sacekajte par minuta da izadjem iz meditacije". Dirljivo i smesno, crni humor, kao i Jutro u banci, kao cekanje Godoa u ovoj drzavici. Kao predskazanje nase kolektivne buducnosti. Banke su bile na svaka dva metra, kao u Svajcarskoj, neke su kredite i racune odabravale brze, neke sporije, sve u svemu finansijsko trziste u ekspanziji (i jos da smo zaista bili Svajcarci...) do neminovnog kolapsa koji je usledio nedugo zatim, jer nekontrolisano finansijsko trziste, koje je vodjeno kao Wild West, nije ni moglo da se zavrsi drugacije nego velikom depresijom. Danasnje trziste novca izgleda uvelo. Jednog lepog dana mozda i shvatimo da je finansijski red osnova drzave i drustva. Stvar proste higijene. Zanimljivo je da su pustili nekontrolisano trziste novca u jednoj maloj i zatvorenoj drzavi - ovi strucnjaci, sada mahom odbegli iz DS, DSS-a, alergicni na pomen MMF-a. Hitno vratiti Dinkica da sve lepo istrazi. Omiljena mi je njihova fraza kojom redovno "gadjaju" Vucica: "A kud ces ti bez privatne firme?". Je li ostala neka Fidelinka, evo ni ja nemam privatnu firmu? :) Ne vredi plakati, mada i sama ponekad odplacem. Kad niko ne vidi.
gabrijela.j 25.05.2018, 21:45:58

MMF

Ti si bogomolja,ti si šef..u međuvremenu živimo kafkine procese..o hebem te regijo/regionu :-) p.s. kako god, nema nam spasa.
vlaho.M 26.05.2018, 09:15:28


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar