Dobro jesti, a ne mršaviti

Kačamak, proja i američki kukuruzni hleb

Kačamak
Moja proja je Tradicionalni američki kukurzni hleb. Slučajno sam naišao na taj recept u maloj hlebnoj bibliji, način pripreme je atipičan i ima butera u receptu, ali ukus je kao normalna, nedekadentna domaća proja. U stvari najviše su me privukle mere: taman za onaj manjim pravougaoni duguljasti pleh, koji se može naći u svakoj kuhinji, kao i to što se koristi buter. U finansijski srećnim godinama, uz tu „američku proju“ sam gledao noćne prenose dodele Oskara

Natrag na tekst

Komentari

Pura i proha

U muslimanskoj Bosni je kacamak pura, a proja proha. Ponegde se u Bosni proha naziva i kukuruznim kolacem, narocito ako je premazana maslom ili kajmakom te posoljena dok je jos vruca. Odlican dorucak!
milan .P 21.09.2019, 00:15:34

nema muslimanske Bosne

Nema muslimanske Bosne, vec Bosne u kojoj zive muslimani.
agnesa.H 23.09.2019, 20:09:21

Pridevski nesporazumi

Agnesa, pridev "muslimanski" u mom komentaru ne oznacava da BiH pripada iskljucivo muslimanima. On se jednostavno odnosi na cinjenicu da u nekim delovima Bosne zive Bosnjaci sa svojom kulturom i i nazivima jela. To znacenje bi se u izgovoru izrazilo naglaskom na "muslimanskoj". U istom kontekstu mogli bismo da govorimo o srpskoj ili hrvatskoj Bosni. Medjutim, posto si ti "politicki" procitala moj komentar, da se osvrnem i na tu realnost BiH. Zahvaljujuci udruzenom zlocinackom poduhvatu srpskih i hrvatskih nacionalista, ova drzavica je de facto podeljena na muslimansku, srpsku i hrvatsku regiju s odgovarajucim vecinskim stanovnistvom i kulturno-verskom homogenizacijom.
milan .P 05.10.2019, 07:52:33

Агнеса

је иначе ту да поправља, исправља, и образује оне који су политички "заостали". Иначе пура је пура било где у БиХ. Осим ако и то није промењено у међувремену? Агнеса?
dino.G 05.10.2019, 19:47:26

Oj, milane,

Ako si vec gradjane BiH odredio etnicki i ustavno i to kao Srbe i Hrvate, bio bi red da budes dosljedan.Da jedan narod ne svodis na vjersku skupinu i da ga nazoves imenom, kakav je preciziran u ustavu. Tocno je da je u BiH doslo do etnicke i vjerske teritorijalizacije( ipak, ne potpuno), ali , BiH se nikada raspasti nece.To ne samo da joj garantira medjunarodni ugovor, vec i ona gradjanska supstanca, koju nacionalisti odricu,a ona postoji i opstaje.
agnesa.H 06.10.2019, 22:15:22


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar