Weekend Videos
Aarocka 05 S

Photo: Goranka Matić

Kad je Margita svirala Baha

Tako je živela jedna Margita: „Uvek sam se bojala da će se, kad budemo prestali da radimo, dakle čim završimo sve onako kako smo hteli, samo zatvoriti vrata iza nas i da će biti kao da ničega nije ni bilo...“

Entuzijazam u opadanju: Bilo da ste gledali "Emily in Paris" ili ne (nemojte ako niste), reakciju dveju žena koje žive u Parizu svakako pogledajte. Tim pre što one zaista nisu imale nikakvih predrasuda, a i što same nisu Francuskinje.

Nikad bez kratkog filma: Socijalna anksioznost je veliki teret, a kratki film Alex's Dream se na duhovit način bavi upravo tom temom.

Mačke govore: Uvek je lepo čuti mačje razgovore, naročito kad uz to imamo i prevod.

Sovjetski savez, film i Hladni rat: Ako vas zanima kako se živelo u vreme Hladnog rata, ovo je video za vas. A priča u kojoj je ruska spisateljica Ayn Rand pomogala da se jedan od najvoljenijih filmova svih vremena – It’s A Wonderful Life – okarakteriše kao komunistička propaganda sigurno je vredna pažnje.

Molder, Skali i svi savremeni parovi: Zašto odvajkada navijamo za likove iz filmova i serija "da se smuvaju", ili "da se uzmu", što bi rekle naše bake i deke, tumači uvek temeljan "The Take". Sve je eskaliralo s Molderom i Skali.

Muzika starih Grka: Između 750 i 400 godine pre nove ere stari Grci su mnogo komponovali, najviše muziku za liru. Poslušajte kako je to moglo da zvuči.

Oceni 5