Weekend Videos
Marijj 77 S

Photo: Marija Đoković/XXZ

Kad nebo nije bilo plavo

Zašto je nebo plavo: Ili - zašto za stare Grke nije bilo? Zanimljivu teoriju o načinu na koji vidimo boje i promenama u ljudskoj percepciji donosi YouTube kanal AsapSCIENCE. Možemo li imenovati ono što nemamo u iskustvu i kako to oblikuje našu realnost - takođe su važne teme za razmišljanje koje ovaj video pokreće.

Kratka ljubav: Iako stalno fantaziramo o „živeli su srećno do kraja života“, većina odnosa nam je kratko veka. I to ima svoju funkciju.

Alanis & Olivia: Jedna od najvećih muzičkih legendi '90-ih i velika nada savremene scene - Alanis Morissette i Olivia Rodrigo - za časopis Rolling Stone razgovaraju o inspiraciji, pisanju i komponovanju, muzičkoj industriji i međusobnim sličnostima.

Zašto tverkujemo: Lizzo nam objašnjava kao je ovaj ples ušao u mejnstrim, te odakle dolazi. Ritam koji su Afroamerikanke čuvale generacijama danas izgleda kao nešto zajedničko, ali je priča daleko kompleksnija.

Povratak Jona Stewarta: Jon Stewart se vratio na male ekrane, pa je u skladu s tim sada i gost mnogim kolegama. Za New Yorker je izneo zanimljiva zapažanja o tzv. cancel kulturi, aktuelnoj političkoj situaciji i Trumpu, koji bi se mogao vratiti već 2024, ali je podsetio i na neka davna vremena koja nisu bila bez svojih izazova i štetočina.

Groznica subotnje večeri: Kim Kardashian se prošle nedelje pojavila u Saturday Night Live, što će sigurno ući u istoriju. Posebno uvodni monolog.

Oceni 5