Weekend Videos
Ukrajina

Photo: twitter.com

Kadrovi iz ratnog života

Kadrovi iz ratnog i pokušaja normalnog života: Jedan ukrajinski bloger prikazao je kako je izgledao život u Kijevu sredinom marta, kada je grad bio pod opsadom, kada je bombardovan i tržni centar i kada su ljudi ipak pokušavali da koliko-toliko nastave sa normalnim životom, šta god to sada značilo.

O piratima i autovanju: Izlazak iz ormara ni danas nije lak, a pre je bilo još teže. Pop kultura tu može da pomogne, posebno kroz serije i filmove.

Usamljenost i priključenija: Alice Cappelle pravi pametne video-eseje za YouTube, svaki put razmatrajući i povezujući različite teme. U poslednjem videu dotakla se usamljenosti i načina na koji se predstavlja na društvenim mrežama, kao i traganja za zajedništvom iz sopstvene fotelje.

Joga za PTSP: Mnogo je loših stvari u poslednje vreme, pa iako smo daleko od najstrašnijih, um ipak trpi. Potrebno je da se što pre preduzme nešto. Na primer joga.

Budućnost je starenje: Ovim skečom Sandra Silađev ne samo da je pogodila generacijsku žicu, već i poetsku formu i izričaj iste te generacije.

Čitanje: Na snimku iz 1986. godine se čuje Christina Crawford koja čita svoju autobiografiju Mommie Dearest.

Oceni 5