Red alert: Praktično uputstvo za opstanak
Pokri31

Photo: Braca Stefanović/XXZ

Kako da pomognete XXZ magazinu i Petru Lukoviću

Sve što je moglo najgore da nam se desi – desilo se; stigla je pandemija i potpuno paralisala način života i rada; presahli su i onako mali izvori prihoda od reklama, uz naše priznanje da baš nismo vešti u marketingu (ako ima neko ko može da nam pomogne, neka se javi mailom na petar.lukovic@xxzmagazin.com). Povrh svega, više od godinu dana od karcinoma boluje Petar Luković, naš glavni urednik, čije komplikovano lečenje takođe zahteva značajnu količinu novca. Ukratko, ostajete nam samo vi, dragi naši čitaoci.

Znamo, naravno, da niste milioneri (takvi ne čitaju XXZ), znamo da ogromnoj većini od vas nije lako, ali verujemo da ono što radimo i plasiramo zaslužuje vašu dobrovoljnu donaciju, koliko i kad možete, da spasimo portal od gašenja i pomognemo glavnom uredniku. I dalje držimo portal otvorenim, svaki tekst možete pročitati, nema eksluzivnih pretplatnika – svi su čitaoci jednaki!

Ali, uz ogromnu zahvalnost onim dragim prijateljima koji donacijama brinu za nas, najveći broj čitalaca nikad ništa nije platio, ni uplatio; u nekim drugim, srećnijim vremenima, to ne bilo vredno pomena, ali smo u situaciji u kakvoj odavno nismo bili: pandemija, bolest urednika i klimava ekonomija.

Ovo je prilika da pokažete solidarnosti pomognete da nastavimo s radom; lako je biti prijatelj kad je sve u redu, valja to pokazati kad je teško, u ovom našem slučaju - najteže.

Već iduće nedelje svojim pismom obratiće vam se naš glavni urednik Petar Luković da vas detaljno informiše o našim naporima da opstanemo. Između ostalog, spremio je spisak svih naših donatora u poslednjih godinu dana; to je, uz ogromnu zahvalnost, najmanje što možemo da učinimo za drage nam čitaoce sa svih kontinenata i sa prostora bivše SFRJ. Da upamtimo te predivne ljude!

Unapred vam hvala!

KAKO DA NAM POMOGNETE

Ako koristite PayPal: Vašu donaciju možete odmah, ovog časa, uplatiti preko emaila: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako koristite Western Union: Dovoljno je da na ime (Petar Luković, Srbija) pošaljete novac, a da šifru pošaljete primaocu na mail: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako živite u Srbiji: Vašu donaciju možete uplatiti u bilo kojoj banci ili pošti na račun naše firme, uz sledeće neophodne podatke. Ime firme: Sugarplum.d.o.o. Adresa: Miodraga Petrovića Čkalje 6, 11000 Beograd. Tekući račun: 265-1760310000727-97 Raiffeisen Bank a.d. Beograd. Svrha uplate: Donacija.

Ako živite u Hrvatskoj: Uplatu u kunama možete izvršiti u Erste banci, uz sledeće podatke: Petar Luković, Erste banka Hrvatska, IBAN: HR6324020063290360241.

Ako živite u Bosni i Hercegovini: Javite se emailom glavnom uredniku na petar.lukovic@xxzmagazin.com da dobijete podatke kako da izvršite uplatu u Raiffeisen banci (BiH).

Ako živite u inostranstvu/inozemstvu, a želite da donaciju uplatite preko banke: Uplatu u devizama možete izvršiti u Erste banci, uz sledeće podatke:

Petar Luković, Erste banka Hrvatska,

IBAN: HR6324020063290360241.

SWIFT: ESBCHR22.

 

Hvala unapred!

Redakcija XXZ magazina i Petar Luković

Oceni 5