Weekend Videos
Fantoma 36 S

Photo: Facebook

Kako da sačuvate zdrav razum

"Gaslajtovanje" ili sluđivanje: Emocionalno/verbalno nasilje ne ostavlja modrice i vidljive tragove, ali je itekako stvarno. Ono poprima mnoge oblike, pa i oblike odbacivanja, nevalidiranja i negiranja naših osećanja i iskustava od strane nama bitnih osoba. Kada se osećamo iznutra loše, a spolja dobijamo poruku da je "sve u redu", da preterujemo, da nije bilo tako, ili da ne treba tako da se osećamo, ili kada se naši doživljaji relativizuju, minimiziraju, devaluiraju ili potpuno odbacuju - od strane porodice, prijatelja, terapeuta itd., - to može dodatno povrediti i retraumatizovati osobu koja već pati. Traumatizovana osoba se dodano povređuje neempatičnim, nesmotrenim ili malicioznim tretmanom.

Emma The Thompson: Svaka pojava Emme Thompson u medijima je praznik. Njeni intervjui su pravo blago, zato uživajmo u njima kad god možemo.

Čuvajte leđa: Joga može da pomogne, i kad boli i kad ne boli. Potrebno je samo malo vremena i dobre volje.

Prijateljstvo i planovi: Dobra komedija se sve češće može naći i na YouTubeu, a Brian Jordan Alvarez je naše novo otkriće. Nije nam, doduše, sasvim nepoznat, pošto smo ga gledali u poslednjim sezonama "Will & Grace" kao Jackovog muža Estefana.

Vožnja kroz Njujork: Stari snimci su od neprocenjivog značaja, budući da se ni oni s najboljim pamćenjem ne sećaju kako su stvari stvarno izgledale. Na primer podzemlje Njujorka 1905. godine.

Oceni 5