Weekend Videos
Queer 01 S

Photo: IMDb

Kako je propao Queer as Folk

Kvir više nije kvir: Toliko smo se radovali novoj varijanti serije Queer as Folk, a dobili smo ništa. Serija koja je zauvek promenila televiziju dobila je nedostojnog naslednika koji ne zna šta će sa sobom.

Biti, imati ili folirati: Svaki medij je u nekom periodu od novog i korisnog postao prodavnica magle i iluzija. Kod interneta je stvar u tome što je na prvi pogled demokratičan, što mu može pristupiti i oblikovati ga svako. Međutim, šta činiti kada se sve otrgne kontroli i medij počne da kontroliše živote svojih konzumenata, ali i svojih kreatora? Društvene mreže su najbolji pokazatelj kako paralelna realnost oblikuje naše živote i stapa se s njima.

Svi pričaju o kraljici: Svet voli Disney princeze, pa misli da je sve crtani film. Kraljica Elizabeta II je nedavno proslavila 70 godina vladavine. Sada može da se pohvali da niko pre nje nije proveo toliko vremena s krunom na glavi.

Video preporuke: Iako vam velikodušno preporučujemo filmove i serije svake sedmice, tu smo da poslušamo i tuđe preporuke i proširimo vidike.

Budi kao voda, ili ne budi: Mozak vremenom otvrdne, um očvrsne pa misli da je stalno u pravu. Zato lajemo na druge i oni laju na nas. Ništa nije fiksirano, fioke su za budale.

Nema borbe, samo predaje: Učenje Viktora Frankla sve je popularnije, pa tako i tumačenja njegovih postulata. No, sve je dobro dok kvalitet pridobija široku publiku.

Oceni 5