Lukovićev izveštaj s prve linije borbe za mentalno zdravlje

Kako sam preživeo šezdeset dana haosa

Unohh19
U jednom trenutku ništa nije radilo: crkla je mašina za pranje sudova, umro je bojler, zvonce je prestalo da zvoni, pukla je vodovna cev, stao laptop, imao poplavu u kuhinji i špajzu, a u međuvremenu nastavio sa hemioterapijom 2.0, boraveći dvaput na Onkologiji, gde sam razmišljao čime da častim sebe – konačno birajući erotski uzbudljiv roštiljski tiganj sa IKEA sajta...  

Natrag na tekst

Komentari

Petre,

evo sam se preznojila od tvojih visednevnih aktivnosti.Majkamustara,gdje crpis tu snagu? Ne samo da se boris sa lancanim kvarovima,sve jedan po jedan i u nastavcima,vec imas volje da cistis,da sve blista.Gledam plocice u kuhinji,ni mrlje!Ploca stednjaka se sjaji kao gorsko oko! I jos,ktomu,kuhas mnogo dobra i zanimljiva jela.Za koja ti,razumljivo,treba extra tava.Evo sam se i ja pretvorila u cekanje te tvoje tave.Kada dodje,javi; i dobaci koji recept iz orjentalne kuhinje.
19.04.2021, 19:58:55

...

Tečni neprijatelj
izopacenica 19.04.2021, 22:48:37

Grejp je školski primer interakcije hrane i lekova

Gosn Pero, ne bih Vam preporučio grejpfrut ni u malim količinama. Moj savet je da ga izbacite iz ishrane. Furanokumarin iz ove voćke snažno angažuje jetrene enzime CYP1A2 i CYP3A4 pri čemu dolazi do povišenja koncentracije lekova u plazmi što proishodi njihovim pojačanim dejstvom uključujući i ispoljavanje neželjenih efekata koji mogu biti veoma ozbiljni pa i fatalni.
aleksandar.V 20.04.2021, 12:17:44

Au, jebo te, Pero!

Cestitam na uspesnom savladavanju lancanih kvarova, po cijem broju u mirnodopskom dobu verovatno drzis nezvanicni rekord. Da se tako nesto desilo Francu Kafki, verovatno bismo u rukama imali antologijsku novelu. U Americi kazu za ovakve slucajeve: "When it rains, it pours."
milan .P 24.04.2021, 00:35:19

suljaga

Dobro ti to deveras. Za pohvalu.
suljaga.t 25.07.2021, 02:27:15


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar