Veseli se šumski domaćine: Slavlje u Rogatici, stigla snajka sa Urala
ruskinje

Nije za Rogaticu: Votkomisleća Ruskinja, pre poslušanja u sirotištu

Photo: HotDrink

Kako se oženi grešni Radislav?

Tko traži, taj nađe: Nataša i Radislav, Sveta Tajna Braka“Pomaže Bog braćo!”, pozdravlja Radislav ćiriličnu “Pravoslavnu porodicu” i nastavlja bez daha: “Sad pročitah članak Vladislava Đorđevića ‘Kako da se oženim’ koji se itekako i mene tiče”.

Slutimo tugu koja stiže iz Rogatice mračnim raspoloženjem: “I ja sam bio upao u krizu. Naše djevojke neće da se udaju, jer u stvari ne znaju šta hoće, jer ih 90% na brak gleda kao na robiju. I ono 10% što hoće da se uda, ne zna radi čega se udaje. Da li je to radi vjenčanice, ili radi ‘poljevačine’ - kada svatovi daruju mladu, ili prosto što selo tako nešta očekuje...”.

Opiši nam svoj život, o, Radislave: “Ja sam u ovoj maloj Rogatici bio upao u krizu. Posao mi nije dopuštao da puno trčkaram po okolnim mjestima i da često sa curama izlazim, a i kad sam obezbjedio pretpostavke za brak, cura u okolini je nestalo”.

Jebiga, Radislave, ko čeka taj ne dočeka; razumem da si hteo da se ostvariš kao biznismen, da obezbjediš, kako kažeš “pretpostavke za brak”, ali cure nemaju strpljenja, trebalo je da čitaš Vladislava redovnije na NSFM, shvatio bi ti da te je matrijarhat odavno osudio na smrt, samo su žene zaboravile da te obaveste.

 “No, blagodareći mome duhovniku koji me je požurivao na brak, i ocu Fotiju koji mi je rekao da mnoge Ruskinje jedva čekaju da se udaju, dobio sam ideju da djevojku tražim u matuški Rusiji”.

Obavešteni, a grešni Radislav zna: Ruske djevojke vikend provode u manastiru ili u kuhinji ili beru kukuruz

Sigurno si, Radislave, od ličnog duhovnika i oca Fotija mnogo toga saznao: “Ruskinje su mnogo, mnogo različito vaspitavane od naših djevojaka. Ruske djevojke su već u ranom djetinjstvu, u obdaništu, počele da se uče poslovima u kući. Naše djevojčice sa 10-tak godina, imaju domaći zadatak da se fotografišu sa mrtvom lutkom kako jedu, spavaju, i da još napišu domaći zadatak šta je mrtva lutka doživjela družeći se sa našim djetetom”.

Šta to, grešni Radislave, znači: “Znači, ruske djevojke su u djetinjstvu naučene susretu sa realnošću, a naša djeca se zaglupljuju bježanjem od realnoga života”.

Nema više krize: Grešni Radoslav i bezgrešna Nataša, supružniciNe dišemo od neizvesnosti, šta se onda dešava: “I onda kad se naš mladić i djevojka trebaju sresti sa realnim životom i uzeti na sebe breme odgovornosti koje ih očekuje u braku, na sve načine pokušavaju da brak odlože za neke ‘bolje dane’. I tako se iskopavamo”.

Lepo zboriš, Srbine iz Rogatice, no, da se vratimo Ruskinjama, kako su one vaspitavane, reci nam: “Ruske djevojke su sasvim po drugom vaspitane. Ruska žena sa 20-22 godine ide sa 2 svoje djece u šetnju, i u brak ulazi sa prvim, eventalno drugim momkom, a naša djevojka-žena je u tim godinama je već imala 4-5 polubračnih veza, i šeta pudlice ili mačke”.

Znaš li, prijatelju iz Šumske, da stotine tisuća pudlica zagrljenih s mačkama i djevojkama-ženama svakodnevno šetaju ulicama Beograda, osećam da ti imaš neku drukčiju, moralniju priču: “Ruska djevojka vikend provodi u manastiru ili sirotištu na poslušanju, naše djevojke se u to vrijeme trijezne od lumpovanja po diskotekama”.

Proklete diskoteke, Radislave, dabogda im se seme zatrlo u kristalnim kuglama od blještavog stakla u Studiju “54” usred Njujorka, centra greha! Nego, da se vratimo ovim tzv. našim curama: “Naša djevojka kada se odluči na brak, pola godine provede razmišljajući kakvu će vjenčanicu kupiti, kakve će boje biti pozivnice, u kakvim će cipelama biti pre podne na vjenčanju, a u kakvim posle vjenčanja”. Zaboravio si, Radislave, Facebook i Instagram, ove domaće cure se venčavaju samo da bi slike mogle da stave na profile, jebe se njima za post i ispovjest. Tvoje iskustvo s Ruskinjama izvesno je vrlo dragoceno: “Ruska djevojka se priprema postom, molitvom, ispovjesti i Pričešćem za Svetu Tajnu braka”.

A, ove tvoje iz Rogatice, kakve su one: “Našu djevojku kada se uda, hvata očaj kada se sretne sa prvim obavezama u braku (priprema ručka, čišćenje doma...) i gleda da što prije pobjegne iz braka, jer sebe vidi kao princezu iz španske serije”. Slutim da sledi neki lep sovjetski primer: “Ruska djevojka se odmah hvata u koštac sa problemima, i s radošću se priprema za obaveze koje je očekuju kao buduću majku”.

Tržište prepuno pravoslavki: Sajt koji nam je preporučio Radislav mami uzdahe

Radislav nije samo teoretičar, on je i praktičar, gotovo savetnik mnogim muškarcima koji hodaju pognute glave u poniženju pred lascivnošću srpske ženske mladeži: “No da riješimo glavni problem – ozbiljan je Radislav - kako doći do ruskih djevojaka, kako naša braća Srbi ne bi išli u Albaniju i kupovali latinomisleće albanke, koje im, nakon što novac preuzmu, pobjegnu”.

Duhovno, erotsko štivo: Pravoslavna porodica, detaljLatinomisleće Albanke su, pogodio je Radislav u sridu, jedan od najvećih problema moderne i napredne Srbije. Srećom, dobra muška duša iz Rogatice ima savjet: “Ja sam u matuški Rusiji našao 2 sajta. Jedan je Porodica i vjera gdje sam svoj problem objasnio ruskome baćuški, a onda mi je on odgovorio, šta da radim. Nekome preporuči molitve Kazanjskoj Ikoni, nekome Svetoj Matroni, nekome preporuči Pričešće svake 2 nedelje.... svakome prema njegovom duhovnom stanju”.

Izgleda da na “Porodici i veri” Radislav ništa nije našao po svom ezoteričnom ukusu, pa je krenuo pravoslavnom stazom tipa “Hajde da ludujemo ove noći”, o čemu religiozno izveštava: “A sajt Azbyka je kreiran sa blagoslovom RPC i tamo je ogroman procenat i momaka i djevojaka gotovo na brak. Ja sam na ovom sajtu, slava Bogu našao djevojku, i nemnogo po upoznavanju smo se i uzeli”.

Saznajemo da su Radislav i Nataša postali medijske zvezde: “To je čak i medijski propraćeno, kako je djevojka sa Urala, iz milionskog Perma došla u malu Rogaticu, koje nema ni na svim mapama Republike Srbske”.

Ima li Radislav neku poruku za uredništvo “Pravoslavne porodice” ili uredništvo “XXZ porodice”: “Molim braćo da što više istaknete 2 pomenuta ruska sajta, kako bi što više braće Srba našlo normalne djevojke gotove na brak”.

Istaknućemo, prijatelju, ništa ne brini!

A, na kraju ovog ljubavnog pisma grešnog Radislava from Rogatica stoji: “Svako dobro od Gospoda!”.

Amin!

Oceni 5