Weekend Videos
Vuks 01 S

Photo: tumblr.com

Karantin i vuk samotnjak

Beg u prirodu: Da bismo se bar na trenutak udaljili od aktuelnih vesti, i skupili snagu za dalje, vodimo vas u prirodu, u priču o borbi za opstanak.

Pismo samom sebi: Nekoliko Italijana snimilo je video kao poruku samom sebi od pre desetak i više dana, kada je većina upozorenja o korona virusu shvatala nonšalantno. Jedna od žena divno poručuje da uvek treba da sačuvamo lakoću duha, ali ne i da se ponašamo ležerno. Ovo je, zapravo, poruka svetu i upozorenje pre nego što bude kasno.

Drugačija Alisa: Švankmajerova Alisa iz 1988. godine nudi nam priču koja se razlikuje od one dobro poznate, a u pitanju je ozbiljno umetničko delo.

Poruka iz Španije: Iako svi želimo da se okrenemo nekim drugim temama, moramo priznati da je pandemija ono što sve nas okupira. Internet nam omogućava da do pravih informacija dođemo u pravo vreme, ali izgleda da češće biramo dezinformacije. Zato još jedna poruka stiže iz Španije, zemlje koje je, posle Italije, takođe na udaru korona virusa. Medicinska sestra iz BiH koja živi na Majorci prenosi iskustva za Face TV.

Šetnja kroz Hermitage muzej: Alexander Sokurov je 2002. godine snimio „Russian Ark“, a filme se sastoji iz jednog kadra koji traje 96 minuta. Lokacija za snimanje je bio Hermitage muzej, a Apple je u reklami za iPhone 11 Pro učinio nešto slično, i napravio video-šetnju kroz muzej koja traje čitavih pet sati.

Baš smo sad našli da idemo ukorak sa svetom: John Oliver obratio se svetu u specifičnim uslovima - van studija. Svoj monolog takođe je posvetio korona virusu, naročito Amerikancima koji pandemiju ne shvataju ozbiljno. Koliko vidimo, u opštem ignorisanju i ignoranciji ne zaostajemo za svetom. Šteta da smo izabrali baš ovaj trenutak.

Kad su dronovi šetali pse: Na Twitter-u je moglo da se pročita da se šetnja zbila u Izraelu, ali je Daily News ipak utvrdio da se radi o snimku koji je napravio građanin sa Kipra. U pitanju je Vakis Demetriou koji je 18. marta na svom Facebook profilu podelio video na kojem može da se vidi kako dron šeta psa, uz poruku da se radi o 5. danu karantina i želji da se ostane u kući kako se zaraze ne bi dalje širila.

Isti, a tako različiti: Red je i da se malo nasmejemo i prepoznamo u jednom od 16 psiholoških profila u karantinu.

Oceni 5