Vukodlak u homoerotskom trileru
Keanu1

Photo: David Hlynksy

Keanu Reeves: Poznati u nepoznatim ulogama

Te 1984. godine relativno nepoznat devetnaestogodišnji glumac zaigrao je u maloj kanadskoj predstavi Wolfboy, a priča i predstava bi ostale u toj dalekoj prošlosti da ime Keanu Reeves kasnije nije postalo poznato celom svetu.

Wolfboy je napisan kao homoerotski triler, a junak kojeg je igrao Reeves opisan je kao tinejdžer koji biva uvučen u opasnu vezu sa mladićem koji veruje da je vukodlak. Mladog vukodlaka igrao je Carl Marotte, a fotograf David Hlynksy, koji je bio zadužen za snimanje promotivnog materijala, je situaciju opisao kao „nervoznu i kikotavu,“ budući da se radilo o intimnim scenama koje su se kasnije pojavile u promotivnom materijalu. Posteri su ubrzo nestali sa ulica, a kasnije je moglo da se čuje da su završili u rukama obožavatelja iz lokalne gej zajednice.

Tako bi ova predstava, ali i fotografije koje su poslužile u marketinške svrhe, slobodno mogli da se smeste na stranice LGBTIQ istorije, budući da se radi o projektu koji je vidljivosti doprinosio još pre 35 godina. Slučajno je u priču bio umešan i Keanu Reeves.

Oceni 5