Weekend Videos
Hoo 10 S

Photo: Milan Živanović/XXZ

Ko je njima upropastio mladost?

Sve je dublji generacijski jaz: Izgleda da svaka generacija prolazi isti put - od sjaja do očaja, od veličanja do prezira. Nakon boomera i tihe, pa samim tim i manje kritikovane generacije X, na red su došli milenijalci. Da li su i kako upropastili sopstvene živote, ko je njima upropastio mladost i šta ih čeka posle krize srednjih godina koja vreba iza ugla?

Ko se seća 1962: Nostalgija je moćan opijat, čak i kad se govori o daljoj prošlosti – subjekat ponekad pati i za onim što se dogodilo pre njegovog rođenja.

Do percepcije je: Zašto nam ljudi iz prošlosti uvek izgledaju starije dok posmatramo njihove fotografije? Jesu li uistinu bili i zreliji ili je nešto drugo posredi? Da li se sa životnim vekom produžava i mladost, te kakvu ulogu tu igraju godine, uverenja i doživljaj posmatrača?

Opasna nostalgija: Serija Stranger Things privukla je veliku pažnju čim se pojavila, a četvrta sezona još više. Žal za prošlim vremenima ima i svoje loše strane.

Personality meseca u godini: Nije nam jasno kako je ovaj komični skeč neverovatno tačan, iako to nikako ne možemo da dokažemo.

Kad slika postane animacija: Prošlo je 500 godina od smrti Hieronymusa Boscha. Slika The Garden of Earthly Delights je sigurno njegovo najpoznatije delo, a nedavno je oživela u čast velikog umetnika.

Oceni 5