Pametnom dosta
Bill Gates

Photo: Adam Galica / CNBC

Koliko nas košta razvod milijardera

Prošlo je više od nedelju dana nakon što su na svojim zvaničnim tviter nalozima objavili – a gotovo svi svetski i lokalni mediji preneli vest – nakon 27 godina braka Bill i Melinda Gates se razvode. Ova senzacija i dalje ne jenjava, jer izgleda da svakog čuda ipak nije tri dana dosta, a gurnula je u drugi plan sve od osnovne egzistencijalne važnosti – aktuelnu pandemiju, proteste širom Evrope i ostatka sveta, borbu za vakcine (posebno u siromašnim  državama), drastično povećanje broja obolelih u Indiji, propast svetske ekonomije, još traljavije mere za njen oporavak, ovdašnji nezadrživi rast i napredak, and so on, and so on, što bi rekao Slavoj Žižek.

Po domaćim i svetskim čaršijama zli jezici ne prestaju da raspredaju teorije o razlozima za rastanak. Da li su se pokarambasili oko toga ko će da pere, pegla, čisti, kuva – dakle, oko podele kućnog posla? Ili, da li Bill ostavlja prljave čarape na sred dnevne sobe i ne spušta dasku wc šolje nakon upotrebe? Argument da džabalebari i da ga ne zanima ništa osim da „zeva u kompjuter po celi dan“ ne stoji. Auditorijum jako kopka i ideja o preljubi. Oni visokokvalifikovani tračaroši i tračare zapitaće se naglas da li je bila s njim u braku iz ljubavi, ili pak da se ogrebe za koju milijardu? Koliko će i kome love i hektara zemlje da pripadne nakon razvoda i da li će Melinda Gates tražiti nazad miraz? Kome će pripasti prava na čipovane ljude širom planete? Možda je idealna prilika da prospemo floskolu „I bogati plaču“ (dok za to vreme sirotinja rida)?

Nabrajanja mogu odvesti u nedogled, ali mene sve to, pravo da vam kažem, ne zanima – ič! U celoj ovoj priči jedino me interesuje kako će ovaj razvod da utiče na dalje čipovanje srpskog življa, srpske nejači, i uspostavljanje novog svetskog poretka, kao i odnosa teorijsko-zavereničkih grupacija naspram trenutne pandemije. Nije baš da ima mesta za optimizam, ruter im crko dabogda.

Nego, vratimo se na kolosek. Svaki osvešćeni teoretičar zavere judeo-masonsko-vatikansko-iluminatske provicijencije, uperene protivu serbske nacije i naroda nam pravoslavnoga, umeo je da prepozna od samog početka veštačko poreklo virusa kreiranog u laboratoriji, jer koga zabole za najširi zvanični naučni konsenzus o prirodnom poreklu virusa. U pozadini ove rabote naravski stoji Bill Gates, kao što uostalom stoji iza haarpa, chemtrailsa, 5G repetitora, Rozenkrojcera, Komiteta 300, Vatikanskog kluba, farmakomafije, Jezuita, Bildeberg grupe, gej lobija, and so on. Pardon, iza gej lobija stoji George Soros, ali onje iste gore list, tj. takođe službuje Satani. Ko hoće da zna, može lako da sazna, a ko neće, neka živi u neznanju. Jeste. Pazite, samo letimičan pogled kroz dnevnu štampu otkriva kompletnu istinu. Jer, vladari iz senke toliko su moćni da se odavno više ni ne kriju. To smo mogli da pročitamo u uglednim domaćim tabloidima odreda: Blic, Informer, Treće oko, Srpski telegraf, Alo!, Zona Sumraka, Kurir, pa čak i portal Nova (antivladin Blic boljeg dizajna – sorry, no hard feelings). Dobro, ne treba u isti koš stavljati Zonu sumraka i Treće oko sa ostalim pobrojanim medijima. Ipak Zona sumraka i Treće oko kao mediji koliko-toliko poštuju osnovni novinarski kodeks. Uglavnom, štono kaže naš narod – pametnom dosta.

Upravo iz heštegovane edicije #pametnomdosta izvode se najpesimističniji zaključci. Gatesa ni razvod nije poremetio oko daljeg čipovanja i kreiranja novog svetskog poretka. Srbi i srbkinjakinje vakcinišu se više nego ikad ranije, znači, polako, ali sigurno, dobrovoljno prihvatamo zlo koje nam serviraju. Ako ste se kojim slučajem zapitali odakle državi pare da sve vakcinisane premiraju sa po 3000 dinara, malo promislite i odgovor će vam se sam od sebe nametnuti. Jednostavno, Gates je dao kredit, ispod stola, koji ćemo mi i naša nejač decenijama da otplaćujemo. Naokolo se šuška da će u sledećem krugu ponuditi 100, pa čak i 200 evra, kako bi pridobili one tvrdokornije protivnike vakcinacije. Da li nacion posustaje?

Nismo mi neki tamo štajaznam Izrael, Engleska, Francuska, Nemačka, and so on, da stičemo kolektivni, kroz masovnu vakcinaciju (ne dajte se prevariti: mikročipovanje), kada prirodnim putem možemo da steknemo krdski imunitet. Ko je još video vajdu od javnog zdravlja kao javnog dobra, slobodnog izbora uz odgovornost neugrožavanja drugih ljudi i ostalih socijalnih tekovina. Sve je ionako uvezeno sa trulog zapada, koji je odavši se konzumerizmu i hedonizmu izgubio dušu, što sledstveno nedvosmisleno potvrđuje službovanje đavolu. A da bi se uspostavio taj Novus ordo seclorum – ovo piše na svakoj američkoj novčanici – svi moraju da se čipuju. Bez izuzetka. To je još davne 2006. u akademskom, a posve visokointelektualnom konspirološkom video uratku domaće proizvodnje „Digitalni anđeo – žig zveri“ dokazano. Pametnom dosta.

Porazmislimo li o tome malo detaljnije, Gates će imati mnogo velikih problema ako ne čipuje baba Staniju (79) i deda Zvonka (83) iz Male Drenove kod Trstenika što obara pivo na gajbici ispred lokalnog dragstora, jer mnogo je bitno za kontrolnu evidenciju novog svetskog poretka kada idu u njivu, a kada idu da obave sranje i pišanje.Ako pak neće vakcinu, onda pali haarp, chemtreils, 5G and so on. Dobro obavešteni izvori potvrđuju da se on o tome sada žali svom prijatelju Sorosu dok na verandi ispijaju čaj od krvi nevinih devica blago začinjen medom i čudotvornom GMO ambrozijom iz Sibira. Mala digresija. Lekovita svojstva ne-GMO ambrozije iz Sibira bismo mogli da nabrajamo danima. Pomenimo nekoliko. Dobra je za krvnu sliku, reguliše pritisak, hemoglobin, šećer, holesterol, dobra je za srce, pluća, jetru, bešiku, bubrege, probavne organe, pojedine banke je prihvataju kao žiranta, a tim ruskih naučnika sa univerziteta Lomonosov na pragu je otkrića da drastično pomaže u lečenju leukemije, dijabetesa, težih oblika kancera i naravno, neutrališe najvećeg srpskog nevidljivog neprijatelja – promaju.

Šta znam, ja da sam na mestu Billa Gatesa, ne bih čekao, a još manje izazivao globalnu epidemiju. Stvar bi se daleko lakše rešila kupovinom lanaca apoteka, a da se čipovi zavaljaju u andole, brufene i bensendine, na primer. Naš narod to ionako krka kao bombone na zadušnicama, uglavnom bez savetovanja lekara i farmaceuta. Na lageru svake kućne apoteke u prvoj fioci ispod TV-a nalazi se bar jedan od pobrojana tri. – Kevo, boli me glava. – Uzmi andol. – Kevo, mislim da imam povišenu temperaturu. – Popij brufen. – Kevo, ne mogu da zaspim. – Evo ti jedan bensendinčić. And so on.

Ruku na srce, nije baš totalno beznačajna vest da se, prema magazinu Forbs, treći najbogatiji čovek na svetu razvodi. Gates se pre podne bori da očuva monopolsku poziciju na globalnom tržištu softvera, a po podne se bavi filantropijom i propoveda neku sopstvenu verziju diznilendskog socijalizma, uz podsticanje ostalih (multi)milijardera da se bave sličnim stvarima i/ili zaveštaju svoje bogatstvo njegovoj fondaciji. Filantropija je savršena maska iza koje se samoproklamovana elita pere pred očima javnosti kako bi izbegla plaćanje poreza, vraćajući društvu mrvice sa stola kao gest dobre volje za ono što su od tog istog društva surovom eksploatacijom i izrabljivanjem prisvojili. Ali, nema mesta panici, Gatesovi su obećali dalje zajedničko upravljanje fondacijom. Neka nas raduje i vest da je Gates protiv ukidanja patenata na vakcine, što će u velikoj meri otežati pristup vakcinama siromašnijim zemljama. Dobra stvar u toj priči je da neće biti čipovani, zar ne? Vi koji priželjkujete humanizam umesto filantropije, moraćete da sačekate neki naredni film. And so on.

Oceni 5