Weekend Videos
Fantoma 13 S

Photo: Facebook

Konačno smo u trendu

To fuck off or not to fuck off: Konačno smo u trendu - svi govore o seriji Succession, zajedno s nama, i to sa potpunim pravom. Iako možda nije bila najgledanija, imala je jaku fan bazu, a i kritičari su je cenili. Još od prve sezone raspravlja se o uticaju Šekspirovih dela na autore serije, a aluzije na Kralja Lira, pa i na Tita Andronika i Hamleta, nisu nimalo skrivene. U prvom videu izuzetna poznavateljka Šekspira govori o njegovom uticaju na Succession, dok se u drugom govori o moći dobrog pisanja koja nas navodi na to da simpatišemo antiheroje, kojih je naša omiljena nedavno završena serija puna.

Najstrašniji podkasti: Lore je skup narodnih priča, misterija koje uteruju strah u kosti. Postoji od 2015. godine, a nova epizoda izlazi svake nedelje. Tvorac serijala Aaron Mahnke sve pripoveda sam, a njegov monoton glas se savršeno uklapa u atmosferu. Podkast je u međuvremenu poslužio i kao inspiracija za mnogobrojne knjige, za jednu Amazon Prime seriju, te pravu ukletu kuću.

Još jednom o dopaminu: U ovoj rubrici smo već preporučivali video-clipove koji su za glavnu temu imali dopamin, čuveni neurotransmitter koji nam pričinjava takvo zadovoljstvo i muke. Dok su neki spremni da ga "okrive" za nedostatak pažnje i fokusa, te stalno nezadovoljstvo, drugi misle da sve mane možemo pretvoriti u prednosti i da nam nikakav "detoks" nije potreban. Svesni smo svi da su raznorazni detoksi laž, čak i kada se koriste samo kao metafora.

Oterati zle duhove: Pojedini za sve nevolje krive nevidljive entitete, duhove koje bi pod hitno trebalo proterati. Evo kako to rade u Bugarskoj.

Oceni 5