Weekend Videos
Konstrakta 1

Photo: eurovision.tv/RTS/printscreen

Konstrakta je postala globalni fenomen

Nedjeljom u 2 i 3: Konstrakta je postala globalni fenomen, a u regionu je zacementirala status ikone. Svedoči o tome upravo završeno gostovanje u čuvenoj emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2"

Igra čuva razum: Serija The Legend of Vox Machina na originalnosti i raznovrsnosti ima da zahvali web serijalu Critical Role. U pitanju su epizode u kojima grupa profesionalnih glasovnih glumaca igra kultnu igru Dungeons & Dragons, a sve podseća na mutanta koji je nastao ukrštanjem analognih i video igara, ali i starinskih TV emisija i modernog emitovanja uživo na platformama kao što je Twitch. Pre par meseci su odigrali i Elden Ring partiju. Zabavno!

Srećno dete: Psihološko savetovalište Mozaik u UK Parobrod s vremena na vreme organizuje zanimljiva i sadržajna predavanja, a dobra vest je što ih zahvaljujući YouTubeu mogu pratiti svi.

Petar Lalović o psima lutalicama: Snimao je mesecima, napravio sate materijala, sve zbog životinja o kojima niko ne brine.

Umetnost ili sadržaj: Kakva je budućnost kreativnog stvaralaštva i možemo li je predvideti ako sagledamo prošlost? Da li je važnije delo ili autor, ili je pak brend taj koji donosi i profit i vidljivost? Na sva ta pitanja odgovara još jedan kreator sadržaja na internetu, koji uz to pokreće i jako bitnu temu produktivnosti po svaku cenu i njenih posledica.

Čas istorije: Prošlost je važna, posebno ako uporno pokušavaju da vam je oduzmu. LGBTIQ+ priča je bogata, jakih korena, uprkos svoj mržnji.

Oceni 5