Uzbudljiva muzička zima
Kraftwerk

Photo: Break On A Cloud

Kraftwerk osvaja bivšu Jugoslaviju

Slavni njemački electro art-pop / krautrock bend, koji se primiče svojoj 50-godišnjici na sceni, od albuma ”Tour de France Soundtracks” (2003) nije imao studijsko izdanje, ali je u proljeće ove godine objavio ”3-D Der Katalog” za koji je dobio dvije nominacije za Grammy 2018 – u kategorijama najboljeg dance/electronic albuma i najboljeg surround sound albuma.

To je tek drugi live album Krafrwerka, plasiran u nekoliko različitih paketa, kao 4-disc blu-ray box set, 8-disc CD box set i 9-disc vinyl box set.

Desetine koncerata u okviru 3-D turneje bend je izveo ove godine, a njen dio u 2018. počinje 2. 2. u Dresdenu i istog mjeseca pojavljuju se u našem regionu: 22. 2. u Ljubljani, 24. 2. u Beogradu, 25. 2. u Sarajevu i 27. 2. u Skoplju.

Za Sarajevo ovaj je događaj značajan kao (možda) povratak nade da će veliki svjetski muzički spektakli početi, poslije dugo vremena (U2 iz 1997. i Deep Purple 2007. godine), stizati i do BiH. To nadanje potkrepljuje i najava novog Exitovog "ogranka" za ovu zemlju, festivala Jahorina84, od 15. do 18.3, piše Glas.ba.

Organizator koncerta Kraftwerka u Skenderiji. 25. februara, sarajevska je agencija Gramofon i važno je spomenuti da je u njenom okrilju rođen Jazz Fest Sarajevo. Obzirom na visoke produkcijske standarde, koji podrazumijevaju brigu o savršenom zvuku, Gramofon je najbolji izbor za "domaćina" Kraftwerku.

Uz napomenu da će to biti jedinstveni 3-D koncertni doživljaj, te da će svaki gledatelj na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale, Gramofon u prodaju pušta early bird ulaznice u sistemu www.kupikartu.ba po cijeni od 34 KM. Karte za beogradski koncert mogu se kupiti ovdje, a za koncerte u Ljubljani i Skoplju više informacija možete pronaći na MKtickets i Eventim.si.

 

Oceni 5