Good Joe Bell
Joe 01 S

Photo: IMDb

Kreatori filma Brokeback Mountain spremaju novi projekat

Larry McMurtry i Diana Ossana su već jednom uspeli da priču o jednoj manjini približe Oskaru, a u vreme kada je to još uvek bio problem. I danas se o nekim problemima ne govori mnogo, budući da se najviše misli o inkluziji, a najmanje o onima koji se sa problemima homofobije nose u stvarnom svetu. Samoubistvo je među pripadnicima LGBTIQ+ populacije još uvek prisutno, a zbog nasilja i usamljenosti koja je posledica odbacivanja. Nova drama bavi se upravo ovim problemom, te priča o ocu koji čiji je sin stradao od samoubistva.

U pitanju je istinita priča, a ulogu oca - Joe Bella - dobio je Mark Wahlberg. On kreće na put po Sjedinjenim Američkim Državama kako bi podigao svet o posledicama nasilja, nakon što je njegov petnaestogodišnji sin Jadin (igra ga Reid Miller) poklekao pod teretom homofobičnog zlostavljanja.

Pravi Joe Bell poginuo je u saobraćajnoj nesreći u oktobru 2013, osam meseci nakon što je izgubio sina, ali je za to kratko vreme pokrenuo priču koja živi i danas. U pitanju su problemi o kojima je neophodno govoriti, najviše zbog toga što izolovanost i depresija često dolaze u paketu sa osećajem stida, a zbog toga što se onima koji su drugačiji od najranijeg detinjstva nameće uverenje da su sami krivi za nasilje koje trpe.

Oceni 5