Weekend Videos
Gbrak 04 S

Photo: behance.net

Kriza muškog prijateljstva

No Homo: Dobro znamo da patrijarhat i homofobija negativno utiču na naše živote, i to na bezbroj načina. Strah od toga da vas svet ne vidi kao homoseksualca vodi u dublje nerazumevanje, a zbog toga trpe svi.

Priče koje pričamo: Autor dokumentarnih filmova J. Christian Jensen veruje u važnost ličnog narativa, odnosno pripovedanja i življenja sopstvene priče. To je ono gde se naši životi susreću sa filmom, gde se pojavljuju istina i smisao.

Jedna priča: Za sve one koji bi zauvek mogli da slušaju Michaela Coe: “I am overjoyed to accept this invitation; it seems in some way a celebration of the rapidly changing world we live in. But with the constant reshaping of our technological and political world comes a growing need to shine a light and be vigilant rather than complacent about the future of our industry. I feel honoured to contribute to this debate on such a prestigious stage”.

Druga strana: Da je introvertnost virus, možda bi nam svima bilo za nijansu bolje. No, važno je da u svetu postoji ravnoteža suprotnosti, koliko god nam to bilo teško da prihvatimo.

Čovečja kriza: Viggo Mortensen je 2016. godine pročitao jedan Kamijev govor iz 1946, a čovek se našao u samom centru.

Žene u pop kulturi: Ženski likovi su oduvek bili kompleksni, samo im se nije posvećivalo dovoljno pažnje. Sada postoji opasnost da odu u drugu krajnost istog stereotipa, pa je zato važno dati šansu talentovanima i smelima.

Muzika za vikend: Oktobar je, vreme za Twin Peaks. Soundtrack je odličan početak.

Oceni 5