Brojne mogućnosti da narod zaradi leb i s leb
Pad na ledu

Photo: www.romaincoleman.co.uk

Kršenje koske donosi sigurnu zaradu

Nezaposlenost širom sveta skida na ljudi gaće od guzicu.

Istraživanja Zavoda za statistiku pokazuju da poštenog čoveka u Leskovac nema kuče za koe da uvati da ga icepi. Svecka ekonomska kriza pokucala je i na naša vrata. Kad je videla da vu niko ne otvara, sama je ušla i ispraznila ni džepovi i frižderi. Al u isto vreme opština je stvorila brojne mogućnosti da narod zaradi leb i s leb.

Šahte bez poklopci

Šansa za pristojnu zaradu i lični razvoj u bolnicu na rehabilitaciju. Preduslov za uspeh je da ne gledate kude idete kad izađete na ulicu. Ako je neka šahta zatvorena, ne rovite. Po procenama stručnjaka za rupe i tad mož poklopac da se izvrne jer se otvor ražljebio. To garantuje dodatno utepuvanje, a zlatno pravilo glasi – što se više utepate to je veća zarada.
Upadanje do gušu u gomna zna da bude preveliki zalogaj za oni bez iskustvo. Zato vodovod i toplana u sklopu održavanja skapane mreže redovno orev trotoari. Vaše je samo da preripujete neobeleženi radovi z dve pune kese iz prodavnicu u ruke ili subotom z džakče kompiri od pijac. Ponavljajte radnju dok se u neki ne stropoštate, a namirnice se razletiv po ulicu.

Icepeni putevi

U prolećni izvor prihoda, pored prodavanje visibabe na pijac, spada i kršenje kola po razakani putevi. Širom Jablaničkog okruga protežu se putni pravci koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, al ostavljaju bez bubrezi. Za ovaj poduhvat potrebno da imate sredstvo za rad koje će iskršite tj. da vi tatko da kola. Sledeće je da izaberete put koji su sol i rizla preko zimu najviše izeli i proterate gi pod pun gas. Kada se susret sa udarnu rupu desi, važno je da kretanje što pre zaustavite u neki jendek i pozovete miliciju na jedenje. Sa zapisnik pod mišku spremni ste da provedete pešes nezaboravne godine na sud dok ne naplatite štetu.

Kučiki

Stabilni izvor prihoda koji čeka poza svaku ćošku da vi racepi nogavice. Kandidat za ovo mesto mora bude zdravstveno ispravan kako bi mogo da naplati pare, a ne da crkne od trovanje. Al ko i svaki posao ni ovaj ne garantuje stoprocentni uspeh. Mož su kučiki na koje naiđete mirni pa imajte uvek pri sebi pritku da gi jurnete i razbesnite. Opcija je i da pomilujete neko s penu na usta da bi ve uapalo za ruku. Ako i to ne uspe, ujanite ujutru biciklu i krenite prema Podrum naselje. Vrlo brzo vaši kraci će doći u kontakt s nenaranjeni kučiki iz nečiju avliju.

Ljizganje

Sa dolaskom zime privredne aktivnosti u cel Leskovac opadav. Osim cepenje drva za 150 dinara po kubik, jedini izvor prihoda predstavljaju nečisteni trotoari. Četri su uslova koja treba da budu ispunjena: 1) da se led usija; 2) da baš tuj mora da prođete; 3) da posedite jedno 4-5 sata kod gipsara na ortopediju 4) da tužite opštinu i da poviše pare advokat uzme nego vi. Lakše do pare dolaziv stariji sugrađani koji idu po leb na minus 10 kao i teže zapošljiva kategorija mladih s izlizane patike. Kršenje koske donosi sigurnu zaradu dok padanje na debelu guzicu zna da prođe bez posledice. A posledice su da nema pare.

Traženje nekog da te otepa

Za bavljenje ovim poslom nužno je da ve prisvrbi šija. Nakon toga samo je pitanje vremena kada će vi neko obezbedi jedno ritanje. Najiskusniji u ovaj vid zarade ističu tri bitne stvari – lokacija, lokacija, lokacija. Nije isto dal će ve zgaziv ko pačavru u kafanu, pred diskoteku ili noću u Radničko naselje. Pre nego što vi se stmni pred oči od prvu šljakanicu obezbedite dva svedoka za na sud i 6 iljade za veštaka, jer nekada preslikani prsti preko obraz ili otisak tojage na grbinu nisu dovoljan dokaz da ste izeli ćutek.

*Koe Ima Po Grad možete pratiti na njihovom blogu FB stranici

Oceni 5