Podsećanje: Rođendanski naci-žur Isidore Bjelice

Kukasti krstovi od majoneza i torta sa svastikom

Sarajevo
Nakon različitih interpretacija navedenog događaja od strane političkih organizacija i medija te poslije aktivnosti i razgovora sa sudionicima, zaključeno je da se ne radi o „prihvatanju i ispoljavanju fašističke ideologije s dubljim korijenima i namjerama”. Sami događaj pokazuje „konfuziju i kontradiktornost ideja”, ali je odbačeno i opravdanje da je to zapravo bila „igra i parodija”. Riječ je o izoliranoj grupi „idejno dezorijentiranih studenata” koja je „podlegla desničarskoj indoktrinaciji”, a koja se i ranije izdvajala svojim postupcima. Četvoro od pet članova SKJ koji su bili na rođendanu jednoglasno su isključeni, dok je za jednog člana još raspravljalo „drugarsko vijeće”. Rad osnovnih organizacija SK ocijenjen je pozitivnim i konstatirano je da su one „pokazale sposobnost za pozitivnu aktivizaciju omladine”. Time je slučaj „fašističkog rođendana” u političkom smislu bio završen

Natrag na tekst

Komentari

Bjelica

Vise je nego ocigledno da je Isidora ostala u istoj furki sa zura nakon bega u Beograd i cak se udala za ideoloskog naci-istomisljenika. Zelim joj da se sto duze pati i umire od bolesti koja ju je zasluzeno ophrvala.
milan.Pa 16.03.2018, 20:36:14

tekst

je ok, ali je zaključak katastrofa tendenciozan.
vipera 19.03.2018, 10:42:42

super članak

a posebnio zaključak
toru.W 19.03.2018, 11:48:03

kakva ekipa

a, tu je i mali sa sepetarevca. Momci dosli na party , obukli se po isidorinom ps-u nadajuci se oralnom seksu, a dobili ukor i nadimak. Nakon sto su zatvorili neke jevreje u kupatilo i pokusali ih ugusti rucno pravljenim dimnim bombama. Lepo je to drustvo bilo, sta ces , mladost - ludost. Dr Mengele bi bio ponosan na ovo ljudsko djubre.
dino.G 19.03.2018, 14:54:42


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar