Marble Ass, jedna premijera
Marble1

Photo: IMDb

Laži, toga u Srbiji nema!

"Marble Ass se prikazivao tamo. Sava centar je bio pun, 4.000 ljudi, bio je to veliki skandal. Kada je projekcija bila završena, pola publike je aplaudiralo, a druga polovina je uzvikivala 'Laži! Toga u Srbiji nema!' Počeli su da nas gađaju jabukama i jajima.

Izašao sam na scenu sa ekipom filma, uzeo mikrofon i rekao, 'Pozivam sve gejeve, lezbejke i prostitutke ovde, da dođu i pridruže nam se na sceni da bismo zajedno pozdravili publiku!'

Nastao je stampedo od 400 osoba koje su pojurile ka sceni. To je skroz promenilo atmosferu u sali. Znao sam da mnogi od tih ljudi koji su potrčali ka nama nisu gej - izašli su samo kako bi iskazali svoju solidarnost. Svi su odjednom počeli da uzvikuju i igraju, bilo je zabavno. Televizijske stanice koju su bile prisutne radi izveštavanja sa dešavanja sada nisu mogle da tvrde da je film neistinit. Nekoliko dana kasnije glumci/e iz filma postale/i su zvezde u medijima.

Marble Ass je prikazan i na Berlinskom festivalu i osvojio je nagradu Teddy. Nakon toga, film je prikazivan po celom svetu. Postigao je veći uspeh od Ranih radova, u smislu publiciteta, mojih nastupa, poziva za gostovanja i tako dalje (...)"

*Iz intervjua sa Želimirom Žilnikom, Greg DeCuir za Cineast.com

Oceni 5