Dokumentarni film "Tab Hunter Confidential" (2015)
Hunter 02 S

Photo: Twitter

Lepota u četiri zida

Hunter i Perkins su se sreli 1956. godine. Ubrzo nakon toga su započeli vezu koja bi, da je mogla da se dešava izvan četiri zida, bila na svim naslovnim stranama. To se naravno nikada nije dogodilo, budući da je homoseksualnost smatrana perverzijom, te je značila propast karijere.

I jedan i drugi su bili ikone starog Holivuda, a o njihovom odnosu se dugo ništa nije znalo. Reditelj Jeffrey Schwarz je tu nepravdu donekle ispravio, a sa dokumentarnim filmom Tab Hunter Confidential. Tema je, kao što se vidi iz naslova, život jednog od najvećih idola prošlog stoleća. Publika o njegovom identitetu nije znala ništa, ali njegova homoseksualnost nije zauvek ostala tajna. Zbog svog identiteta je imao mnogo problema tokom karijere, da bi na kraju ostao bez uloga.

Dokumentarni film je sniman pre nego što je Hunter preminuo 2018. godine, pa je bio u mogućnosti da ispriča svoju priču o zlatnoj eri Holivuda. Pored njega u filmu govore i Debbie Reynolds, John Waters, George Takei, Clint Eastwood, te Robert Wanger. Zanimljivo je da u priči nema gorčine, uprkos svim gubicima koje je holivudski lepotan pretrpeo samo zbog toga što se usudio da privatno bude ono što jeste.

Oceni 5