Paklena kuhinja XXZ magazina
Hrana 02 S

Photo: Pexels

Male tajne crvenog pasulja

Ko ne jede u pekarama taj ne zna što je patnja. Peciva su dobra strategija za uštedu vremena, budući da su već pečena, istina uglavnom bajata, pa čoveku u večitoj žurbi pomažu da obezbedi nešto kalorija, uglavnom previše.

Da bi se efekat lisnatog testa bar donekle neutralisao, potrebno je da se ponekad nešto i skuva, u slučaju nužde i isprži. Što više povrća, kažu eksperti, pa makar i onog bezukusnog koje se na policama supermarketa nalazi toliko dugo da se plastenika i ne seća. Ako ne sveže, onda konzervirano. Na primer crveni pasulj. Ako su vam dosadili tradicionalni recepti – izmišljajte.

Za ovu izmišljotinu je, na primer, potrebno:

Pakovanje testenina (ili pola pakovanja)

Konzerva crvenog pasulja

Crni luk

Beli luk u prahu

Origano

Biber (kajen ili crni)

Kurkuma

Peršun (suđeni ili svež)

So

Pavlaka za kuvanje

Parmezan

Iseckati crni luk i dinstati ga na ulju s malo vode oko petnaest minuta. Onda dodati konzervu crvenog pasulja, beli luk, origano, biber, kurkumu i so po ukusu. Posle dvadesetak minuta naliti pavlaku za kuvanje (količina po ukusu). Skloniti s vatre čim ponovo provri. Ubaciti kuvanu testeninu, kad se malo prohladi i peršun i parmezan. Odlično ide uz salatu od celera (izrendati celer, posoliti i dodati sirće i maslinovo ulje).

Oceni 5