Weekend Videos
Furlan 01 S

Photo: globalvoices.org

Mira Furlan: Uzimati kao antibiotik

Slušati i pamtiti: Vraćamo se u ne tako davnu prošlost, u mart 2016. godine, kada je Mira Furlan promovisala svoju knjigu "Totalna rasprodaja" u Rijeci. Ono što je tada izgovorila treba slušati na svakih osam sati, uzimati kao antibiotik, da se ne zaboravi.

A ja nemam šamana: Dr Todd Grande vodi True Crime Psychology and Personality podcast, a u ovom videu analizira slučaj takozvanog „QAnon šamana“, koji se nedavno „proslavio“ raznoraznim natprirodnim tvrdnjama, ali i krupnim rogovima.

Kad se ruke fanova slože: Neko je bio toliko vredan da je majstorski izmontirao sve amaterske snimke svetske turneje Beyonce iz 2013. i 2014, poznatije kao Mrs. Carter World Tour. Finalni proizvod je i više nego odličan, pa funkcioniše kao koherentna, dinamična celina, a tu su i snimci iz Beograda od 15. aprila 2013, gde je Beyonce i započela ovu turneju.

Majstor: Majstor i Margarita (ital. Il maestro e Margherita) je jugoslovensko-italijanski film iz 1972. godine. Režirao ga je Aleksandar Petrović koji je sa Barbarom Alberti adaptirao scenario po istoimenom romanu Mihaila Bulgakova.

U potrazi za izgubljenom simbolikom: Svi smo se nekad našli na premijeri opskurnog "nezavisnog" filma, sličnoj književnoj večeri ili predstavi. SNL u priloženom skeču genijalno sumira sva naša iskustva. Reći bilo šta više od toga, pokvarilo bi doživljaj.

Nema gubitnika: YouTube kanal The School of Life nudi dragocene lekcije o životu. Ovoga puta podseća da u životu nema „pobednika“ i „gubitnika“ – oni koji „vode“ na nekim poljima, „gube“ na drugim.

Billie Eilish odgovara: Kako joj se kamera približava, pitanja postaju ličnija. U igri su četiri kategorije pitanja: identitet, slava, porodica i posao.

Oceni 5