Kratke mentalne forme: Šta nam poručuju srbijanski tviteraši

Mozak pod opsadom

Okrv 14 S
O mentalnom stanju nacije ponekad nije potrebno čitati opsežne medicinske studije; dovoljno je da uđete u Tviter-lavirint i tamo otkrijete najnovije istine o zločincu Titu, velikom Draži, odvratnim Šiptarima, podloj vakcinaciji, pokvarenim komunistima i uvek humanim četnicima koji ni malog mrava ne bi zgazili. Ukratko: stanje redovno!

Natrag na tekst

Komentari

Pismenoćo, eve nas!

Studenti književnosti, istorije i medEcine sa Unezveriteta Carich Brothers. Jedino ispravno što su naučili jeste kako se svakoga jutra ispred zgrade te mučkoškolske ustanove podiže stjuardesa na jarbol. Naravno, alfa rektor (ili rektum..? hmm..), ovde prisutan, svakog jutra je birao novu žrtvu i lično činodejstvovao. U pravopišanju se također istakinje, što je donekle i razumljivo i nerazumnima. Ako razumnih uopšte ima.
Kentucky Schreit Ficken 16.10.2018, 22:42:45

Lažem li te bože...

Moram priznati da me fascinira postojanje pojedinaca koji su se u stanju ovako kreativno samoobmanjivati i tako nekritički sljediti samoobmanjivanje kod sličnih sebi. Bio je rahmetli Gebels u pravu, ono o istini i laži. Razumijem ljudsku potrebu da se laganjem drugih ostvari željeni cilj. Nerjetko se u tome i uspije. Ostaje zagonetka kako mnogo njih tako uspješno slažu sebe. Sutradan se probude čvrsto ubjeđeni da je jučerašnja samoobmana čista istina koju če ubuduče nepokolebljivo sljediti. Razumljivo da se postavlja pitanje kaka je ovo moguće. Imamo bezbroj mogučih odgovora. Ja lično preferiram ovo: 'NESIGURNOST U VLASTITI IDENTITET'.
sead.S 18.10.2018, 00:24:18

Tacno, sead.S.

Vecina Nacista, pardon, svi, dozivljavaju odredjene pojave kao svoju licnu sramotu, sa kojom se, normalno, valja obracunati. Posto ovu recenicu ne mogu vise izreci javno, moderni Nacisti se okrecu svetu fikcije, a koji ne postoji ni u sf knjigama, ne bi li odbranili svoju potrebu da se sa "zlom" razracunaju. U tom su smislu inkvizicija i nacizam na istovetnim pozicijama. Oba manipulisu svetom dobra i zla poradi licnih uverenja koja se ne smeju glasno izgovoriti, te se ova vrsta lazi ne moze podvesti pod samoobmanu. Ove lazi su namenjene javnoj obmani, pa bi morale biti sankcionisane. James Woodsu je, pre neki dan, zabranjen pristup sopstvenom Twitter nalogu zbog mizogene poruke koja se odnosila na zene i politiku. Bice da moderacija sa Faca i Twittera ne govori i ne cita srpski, hrvatski, bosanski. lol
gabrijela.j 18.10.2018, 00:42:13


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar