Weekend Videos
Cross 01 S

Photo: Bruce Davidson / Magnum Photos

Muzička top-lista iz 1987.

80s, 80s: Ponovo se vraćamo u osamdesete i preslušavamo muzičku top-listu iz 1987, uz komentare muzičara i podsećanje na to kako je sama 1987. izgledala, šta se slušalo i mimo top-lista, šta se gledalo u bioskopima i na TV-u.

Opet ljubav: Ponekad se čini da svako zna šta je ljubav, a zapravo niko nema pojma. Možda ovaj vido pomogne.

Disonanca kao takva: Succession, jedna od trenutno najboljih serija ima i jednu od najboljih špica i muzičkih tema - potpuno odgovarajuću priči, atmosferi i likovima. Kompozitor koji je njen autor opisuje kako je došao na ideju za glavnu muzičku temu, šta je hteo da postigne i kako se varijacije nižu u zavisnosti od scene, likova i sezona.

Šta kriješ u telefonu: Sudari generacija su zanimljivi, posebno kad se umeša tehnologija. Kad deca roditeljima otvore svoje telefone, dešava se zanimljiva interakcija.

Kako su žene ukrale modu muškarcima: Muška i ženska moda prepliću se vekovima, mnogo duže nego što isprva možemo da pomislimo, pa su samim tim i granice između čisto ženskih i muških odevnih predmeta uveliko zamagljene. Interesantno, preciznije su definisane tek sredinom 20. veka, kada se radilo i na oživljavanju tradicionalnih vrednosti i podeli rodnih uloga. Protok vremena zaista ne znači uvek i progres.

Brinite o sebi: Trauma i posttraumatski stresni poremećaj su česti kod LGBTIQ+ osoba, a terapija je prvi korak ka boljem životu.

Oceni 5