Muzika za najnoviji početak
33Tours

Photo: www.33tours

33Tours, budućnost je stigla

Mada sam, verovaćete mi, u životu preslušao desetine cover-albuma koji se bave obradama poznatih ili nepoznatih pesama, odavno nisam doživeo emocionalno prosvetljenje koje umalo nije završilo levitacijom, kao da sam poleteo u prošlost koja se predstavila kao budućnost, uz novo čitanje stare lektire. Songovi koji su odavno postali deo moje DNA kolekcije - Come Together (The Beatles), California’s Dreaming (The Mamas & The Papas), Summer Wine (Nancy Sinatra & Lee Hazelwood), Logical Song (Supertramp), I Got You Babe (Sonny & Cher), Kashmir (Jimmy Page & Robert Plant), Scarborough Fair (Simon & Garfunkel) ili Good Vibrations (The Beach Boys) – odjednom su se pojavili u novom odelu, kao mumificirani skeleti sećanja, ali sa svežim identitetom primerenim electro-budućnosti.

Svejedno šta slušali; Good Vibrations kao da se pred vama porađa u emocionalnom rastrojstvu u nekim anđeoskim odajama; Scarbororough Fair ima sve nijanse sentimentalnog orgazma, Logical Song živi na talasima intimne samopredaje. 33Tours, jebiga, na ruševinama prošlosti grade novu instalaciju – ti aranžmani, glasovi, produkcija, interakcija kao da stižu iz neke nama nepoznate dimenzije. U kojoj su lepota, harmonija i bol podjedako raspoređeni.

Retkost je da nečiji prvi album, pa još album covera, bude veličanstven. Ali, Stereoscope jeste zbirka sakralnih pesama koje će nas sve naučiti da uvek ima nade, čak i kad nema e-novina.

Časno je da u nultom izdanju XXZ-magazina imamo 33Tours. Zajedno smo jači! Naročito kad pažljivo proučite briljantne video-spotove kojima ćete se stalno vraćati.

 


Galerija

Oceni 5