Weekend Videos
Trro 04 S

Photo: Goranka Matić

Na stepenicama Doma omladine

Intervju iz 1991: Ponekad je i loš snimak dovoljan da na s podseti na neke stvari. Devedesetih se pričalo o svemu, najmanje o muzici, pa je korisno da se podsetimo na stvari koje bi jedino trebalo da pamtimo.

Kuća nije tesna: Život u malom prostoru više ni u Americi nije tabu, pa tako i oni imućniji biraju manju kvadraturu. Jedna devojka živi sa majkom i sestrom u posebno adaptiranoj garaži u Los Anđelesu, a za svoj You Tube kanal snimila je stan i govorila o svom iskustvu života u preuređenoj garaži.

Još malo o prostoru: YouTube kanal Never too small nas redovno informiše o malim stanovima od kojih su mnogi, ruku na srce, luksuzni. Posebna su poslastica stanovi u Hong Kongu, a zanimljiv primer je i ovaj koji zauzima 15 kvadratnih metara.  

Praznična euforija uprkos svemu: Možda je reč "euforija" prejaka, ali ovi tmurni dani pred kraj godine moraju se nekako obojiti. Tome praznici, uostalom, i služe. Na You Tubeu odavno caruje trend božićnih pesama, no ove godine je, ne sasvim neočekivano, procvetao novi trend - zvuk božićnih pesama koji dopire iz druge sobe. Takav efekat sasvim je u skladu sa 2020. godinom. Dok govorimo da život ne sme da stane, svesni smo da se ipak mnogo toga promenilo i da zvuci nekog bivšeg života samo dopiru iz druge prostorije.

Blade Runner soundtrack: Muzika je srce filma, pa to važi i za Blade Runner. Obožavaoci se trude da muzička pratnja iz ovog filma stalno bude dostupna, još bolja i svežija nego kad se pojavila.

Kylie kroz decenije: U razgovoru za Vogue Kylie Minogue se priseća svojih najupečatljivijih odevnih kombinacija od 1988. do danas, što je sasvim dovoljna, a i neophodna, dnevna doza eskapizma.

Porodica pod pritiskom: Pandemija je donela mnoge promene, pa i školovanje kod kuće. Ovaj dokumentarac se bavi roditeljima koji pokušavaju da usklade rad od kuće i online školu, da se prilagode novim životnim okolnostima.

 

Oceni 5