Kompilacija hitova: Most između stare i nove publike
Letu štuke

Photo: Eldar Nurković

Najbolje od Štuka

Album je izašao u izdanju Menarta, a ovom kolekcijom najvećih hitova bend se osvrće na svoju 12 godina dugu diskografsku karijeru. Izdanje obuhvata najveće hitove sa albuma „Letu štuke“, „Proteini i ugljikohidrati“ i „Brojevi računa“, pa tako „The Best Of“ donosi i „Mjesto za dvoje“, „Tesla“, „Pero papacoder“, „Šutiš“, „Sunce“, „Paranoja“, ali i pesmu „Padaj“ koja će se premijerno naći na CD-u.

„Slušajući Štuke imali ste dojam da se na istom mjestu sakupila iskričavost i fini 'bezobrazluk Rolling Stonesa, sarajevske pop-škole, novovalna energija, izravnost u najboljoj tradiciji 'narodskog rocka', art-rock detalji, lucidni tekstovi i melodije koje ih nose do publike. Govorimo o grupi koja može napraviti veselicu s ne tako veselim pjesmama, a i one najozbiljnije predstaviti kao da (osobni) smak svijeta i nije tako strašna stvar“, piše Hrvoje Horvat u uvodnom tekstu knjižice koja dolazi uz CD, precizno dočaravajući karakter ovog benda.

Frontmen Dino Šaran kaže da „The Best Of“ predstavlja svojevrstan most između stare i nove publike.

„S obzirom na to da smo imali podužu diskografsku pauzu, ovaj The Best Of je nastao s ciljem da premosti jaz između naše stare i potencijalno nove publike. Nije bilo lako izostaviti neke pjesme, ali isto tako nema smisla da nakon tri albuma izdajemo duplu kompilaciju. Ovo, nadam se vrijedno i lijepo izdanje, poklon je svima koji su kroz godine voljeli i pratili rad benda Letu Štuke“, rekao je.

Kako je ranije najavljeno, novi album Štuka pojaviće se krajem godine, a singl možemo očekivati već u junu.

 

Oceni 5