Weekend Videos
Fighh 03 S

Photo: hivpolicyspeakup

Najvažnije je ono što sebi govorimo

Reči su važne: A najvažnije je ono što sebi govorimo. Sadržaj najčešće i ne dolazi od nas samih, ali ta spoljašnja buka kod mladog bića se pretvara u unutrašnji glas, a posledice su nesagledive.

Vodič kroz Sevigny univerzum: Chloë Sevigny je istrpela sve i svašta. Istrajala je i traje i danas. Volimo da gledamo sve što radi.

Lik za sva vremena: Možda se serija "Mad Men" završila pre osam godina, ali analize, studije karaktera, nova čitanja i tumačenja još nisu. Tako je to kad imamo posla s kvalitetnim materijalom.

Sopstvo i ćelije: Čovek je čudo jedno, svašta mu je u glavi. Ništa od toga nije bez razloga.

Između redova: Pismo koje je aristokratkinja Eliza Compton poslala svim mužu Williamu 1610. ne govori toliko o njoj koliko o tadašnjem društvu. Budući da kao ženska osoba nije mogla da nasledi bogatstvo sopstvenog oca, ono je pripalo njenim mužu, kockaru i raspikući. Čini se da su na nju spali samo dugovi. U takvim okolnostima nastalo je pismo koje je glumica Olivia Colman duhovito pročitala i interpretirala. Međutim, valja imati na umu da je sve što gospođa traži i za šta moli - zapravo njeno - a onda se setiti koliko su tek niži slojevi društva bili neprivilegovani kad jedna aristokratkinja nije mogla bez dovijanja da uživa u porodičnom nasledstvu.

Prvi horor film: Mnogo je „prvih“ horor filmova, ali je „The Haunted Castle“ iz 1896. izgleda najstariji. Pogledajte.

Oceni 5